Self test: Με υπεύθυνη δήλωση των γονέων στο σχολείο οι μαθητές


 Εντός της επόμενης εβδομάδας θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων, όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.




Η ακριβής ημερομηνίας του ανοίγματος των σχολείων εξαρτάται από το πότε θα είναι έτοιμο το δίκτυο των self test, καθώς θα είναι υποχρεωτικά για μαθητές και εκπαιδευτικούς.




Κάθε πολίτης, με χρήση του ΑΜΚΑ του, θα δικαιούται τέσσερα self test τον μήνα, δηλαδή ένα την εβδομάδα. Για τους μαθητές θα τα προμηθεύονται οι γονείς του.


Όπως τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, αυτό που εξετάζεται είναι να συμπληρώνει κάθε Δευτέρα μία υπεύθυνη δήλωση ο γονέας ή κηδεμόνας του μαθητή (η οποία προφανώς θα δίδεται στο σχολείο), δηλώνοντας ότι υποβλήθηκε σε τεστ το παιδί και βρέθηκε αρνητικό.


«Θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες. Στόχος είναι ο καθένας να μπορεί να επιτηρεί την υγεία του, να φροντίζει τον εαυτό του και το περιβάλλον του», δήλωσε η κυρία Πελώνη.




Τι γίνεται εάν βρεθεί κάποιος θετικός με τα self test


Στην περίπτωση που ένας μαθητής (ή οποιοσδήποτε πολίτης) βρεθεί θετικός, τότε θα πρέπει να γίνει ένα δεύτερο τεστ, μοριακό αυτή τη φορά, για να διαπιστωθεί εάν όντως έχει κορωνοϊό.




Για τη δήλωση θετικού αποτελέσματος, θα λειτουργήσει πλατφόρμα self testing.gov.gr, μέσω της οποίας θα παρέχονται και όλες οι πληροφορίες.




Πώς θα κάνουμε τα self test στο σπίτι


Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε οδηγίες για το πώς θα γίνονται τα self test στο σπίτι.




Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και γρήγορη και περιγράφεται σε οκτώ βήματα. Στις οδηγίες του υπουργείου έχει ληφθεί υπόψιν ένα ρινικό τεστ, ωστόσο, όπως έχουν δηλώσει κυβερνητικοί αξιωματούχοι, θα υπάρχουν και τεστ σάλιου, που θα λειτουργούν με ανάλογο τρόπο.

πηγή star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]