ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Βασίλης Κοντοζαμάνης :Για ποιους θα είναι υποχρεωτικά τα self test


 Κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία ο αναπληρωτής  Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε στα self test .

Αναλυτικά ανέφερε:

"Tα αυτοδιαγνωστικά τεστ είναι κυρίως ρινικά ή τεστ  λήψης σιέλου πολύ πιο απλά στη χρήση τους ,με απλές  οδηγίες χρήσης και ειδικά σχεδιασμένα έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας να τα χρησιμοποιεί αποτελεσματικά μόνος του.

Αυτή είναι και η βασική διαφορά από τα rapid test .

Η διάθεσή τουςθα ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου από τα φαρμακεία της χώρας.

Κάθε πολίτης δικαιούται 1 τεστ την εβδομάδα για διάστημα 2 μηνών .Προκειμένου να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό σε συνεργασία  με τους φαρμακοποιούς και τις φαρμακαποθήκες εξετάζουμε το ενδεχόμενο τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του μέτρου να δοθεί προτεραιότητα στα  άτομα έως 67 ετών δεδομένου ότι αυτή η ηλικιακή ομάδα είναι εργασιακά ενεργή και μας ενδιαφέρει η επανεκκίνηση της αγοράς.Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο διάθεσης θα δοθούν τις επόμενες ημέρες.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος τότε οι πολίτες με δεύτερο ταχύ τεστ που μπορεί να διεξαχθεί δωρεάν σε δημόσια δομή θα μπορούν να επιβεβαιώνουν το αποτέλεσμα .Επίσης θα δοθούν οδηγίες τις επόμενες ημέρες για τη διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή των απαραίτητων πρωτοκόλλων για κάθε περίπτωση όπως για παράδειγμα απουσία από το σχολείο  και την εργασία.

Η σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας και το άνοιγμα της κοινωνίας συνοδεύεται από την υποχρέωση των πολιτών που δραστηριοποιούνται στην ακτοπολοία και τη ναυτιλία στο λιανεμπόριο ,τις επιχειρήσεις ,στη εστίαση ,στις επιχειρήσεις τουρισμού ,στη μεταποίηση και στα δικαστήρια να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο τεστ ταχείας ανίχνευσης του νεόυ κορωνοϊού.

Επιπλέον για να σιγουρευτούμε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν  ξανά με ασφάλεια η κυβέρνηση θα νομοθετήσει την υποχρεωτική χρήση self test μια φορα την εβδομάδα για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.Γιο όλες τις λοιπές δραστηριότητες δεν θα είναι υποχρεωτική χρήση του αυτοδιαγνωστικού τεστ παρά μόνο η οικειοθελής χρήση και δήλωσή του από τον αυτοεξεταζόμενο πολίτη .

Για τη δήλωση του θετικού αποτελέσματος θα λειτουργήσει η πλατφόρμα selftesting.gov.gr μέσω της οποίας θα παρέχονται και  όλες οι χρήσιμες πληροφορίες .

Ολα τα δικαιώματα ,όπως για παράδειγμα η άδεια από την εργασία ή η  απουσία από το σχολείο κατοχυρώνονται με το επιβεβαιωμένο τεστ για κάποιο πολίτη .μαθητή κ.ο.κ.

Κυρίες και κύριοι, όπως τόνισα η στρατηγική αυτή αποτελεί κεντρική πολιτική της Κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας. Πρόκειται για ένα καθολικό μέτρο, προαιρετικό για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, υποχρεωτικό όμως για ομάδες πληθυσμού οι οποίες έχουν σχέση με κρίσιμες δραστηριότητες της κοινωνίας μας, που θέλουμε με ασφάλεια να επανεκκινήσουμε.


Σε κάθε περίπτωση, επιτρέψτε μου να πω ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Ο εμβολιασμός εξελίσσεται ομαλά και μέσα στον προγραμματισμό ο οποίος έχει τεθεί και πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα και τις οδηγίες που έχει λάβει και έχει δώσει η Πολιτεία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]