Το ΚΚΕ ....για τις δηλώσεις του Δημάρχου Κόνιτσας περί τοποθέτησης αγάλματος της Φρειδερίκης στην πόλη...

 


Με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου Κόνιτσας για την τοποθέτηση αγάλματος της Φρειδερίκης στην πόλη της Κόνιτσας.


Ο δήμαρχος Κόνιτσας έκρινε πως αυτήν την περίοδο ο λαός της Κόνιτσας έχει ανάγκη από το άγαλμα της Φρειδερίκης σε κεντρική πλατεία της πόλης. Δε δίστασε μάλιστα να κάνει και αυθαίρετους παραλληλισμούς με την Επανάσταση των Μπολσεβίκων και τη διατήρηση των χιτλερικών κρεματορίων στη Γερμανία ως τουριστικά αξιοθέατα. 


Δεν είναι παράλογο, να αναρωτηθούμε για ποιο λόγο το άγαλμα μιας μισητής βασίλισσας μπορεί να αποτελεί κάποιου είδους αξιοθέατο για τους κατοίκους στην Κόνιτσα και ποιους τελικά μπορεί να ευχαριστεί ένα τέτοιο θέαμα. 


Δεν είναι παράλογο, να αναρωτηθούμε γιατί ο δήμαρχος Κόνιτσας δεν ασχολείται με τα ουσιαστικά προβλήματα των κατοίκων της Κόνιτσας, που η πανδημία και τα μέτρα της κυβέρνησης γιγαντώνουν μέρα με τη μέρα. 


Δεν είναι παράλογο, να αναρωτηθούμε γιατί μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, πρώτα από όλα στη συνείδηση του λαού, μετά από τα μέτρα καταστολής και βίας ενάντια στους αγώνες που ψηφίζει και υλοποιεί η κυβέρνηση με τη στήριξη των αστικών κομμάτων, με την προσπάθεια εξίσωσης κομμουνισμού - ναζισμού από κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικές ενώσεις, ο δήμαρχος Κόνιτσας επιλέγει να επιβάλλει να βλέπουν καθημερινά ένα από τα πιο μισητά πρόσωπα της Ιστορίας μας τα παιδιά, οι μαθητές, οι νέοι της Κόνιτσας, οι μεγαλύτεροι που έζησαν τη φρίκη και πολέμησαν ενάντια σε αυτή τη φρίκη, ακόμα και οι τουρίστες της Κόνιτσας, να αντικρίζουν αυτό σαν δήθεν αξιοθέατο. 


Η περιοχή της Κόνιτσας, των γύρω χωριών, των Μαστοροχωρίων, του Γράμμου και των βουνών της Πίνδου έχουν τη δική τους Ιστορία για να είναι περήφανοι και με το κεφάλι ψηλά. Είναι η ιστορία των λαϊκών εργατικών αγώνων ενάντια στην εκμετάλλευση, είναι η ιστορία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που τίμησε σε αυτήν την περιοχή τους πόθους και τα ιδανικά όλης της εργατικής τάξης της χώρας μας, των φτωχών λαϊκών οικογενειών. 


Είναι αυτή η Ιστορία που το μουσείο του ΔΣΕ στη Θεοτόκο τιμά, αναδεικνύοντας την ύψιστη δύναμη του απλού λαού. 

Από την άλλη η ιστορία της Φρειδερίκης είναι γνωστή στους κατοίκους της Κόνιτσας και για αυτό ξέρουν ότι δεν έχει να δώσει τίποτα στον τόπο. Κανένας τόπος με τέτοια αγάλματα δεν μπορεί να είναι περήφανος.  


Είναι αποτροπιαστικό, να θέλει κάποιος τα παιδιά της Κόνιτσας να μεγαλώνουν με το άγαλμα αυτής, που χωρίς να είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στη Χιτλερική Νεολαία, πήγε εθελόντρια και μάλιστα βαθμοφόρος.


Είναι εξωφρενικό, τα παιδιά της Κόνιτσας να ζουν στην πόλη που τιμά την οργανώτρια «αναμορφωτηρίων», που άρπαξε χιλιάδες παιδιά στην πιο τρυφερή τους ηλικία, δήθεν για να τα σώσει, και τα κρατούσε αμόρφωτα, τα έδινε για τζάμπα εργασία, έβγαζε κέρδη από αθώες ψυχές. 


Η Φρειδερίκη καταδικάστηκε στη συνείδηση όλου του ελληνικού λαού. Ο λαός της Κόνιτσας δεν έχει καμία ανάγκη από αυτό το άγαλμα. Δε θα δώσει καμία άφεση αμαρτιών με αγάλματα και τιμές που δεν αρμόζουν ούτε στην ηθική, ούτε στις αξίες των κατοίκων της Κόνιτσας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]