Δικαιώθηκε η Περιφέρεια Ηπείρου στην προσφυγή της για τα διόδια της Εγνατίας Οδού




Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 434/2021 απόφασή του έκανε δεκτή την προσφυγή της Περιφέρειας Ηπείρου και ακύρωσε την απόφαση του πρώην Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη κατά το μέρος που παρέλειψε να κρίνει κατά τρόπο ενιαίο και ομοιόμορφο τη θέσπιση απαλλαγής από τα τέλη  διοδίων για τους κατοίκους της ΠΕ Ιωαννίνων στους σταθμούς Τύριας, Παμβώτιδας (Δροσοχωρίου)  και Μαλακασίου.

Ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης ανακοίνωσε την απόφαση του ΣτΕ κατά τη σημερινή συνεδρίαση  της Οικονομικής Επιτροπής, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια «επανάσταση» σε σχέση με την Εγνατία Οδό.  «Είναι μεγάλη απόφαση,  την οποία δεν περίμενα, αλλά ο αγώνας φέρνει αποτέλεσμα», πρόσθεσε.  Η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως εξήγησε, στηρίχτηκε στο γεγονός ότι το έργο κατασκευάστηκε ως δημόσιο (και όχι μέσω παραχώρησης)  δεν υπάρχει  παράλληλο δίκτυο (το οποίο εκ των υστέρων ο τότε Υπουργός έσπευσε να χαρακτηρίσει την Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας- Ιωαννίνων – Τρικάλων)  και στη διάκριση που υπήρχε με την διαφορετική αντιμετώπιση των κατοίκων της Π.Ε. Θεσπρωτίας και του Δήμου Μετσόβου. «Όταν εκδόθηκε η  απόφαση του τότε Υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη κάποιοι σε τοπικό επίπεδο  είχαν σπεύσει να με λοιδορήσουν ότι δήθεν είχα παρέμβει μόνο για το Μέτσοβο, ενώ αυτή ήταν μια απόφαση ουσιαστικά για να με πλήξει προσωπικά και πολιτικά», τόνισε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους «όσοι εργάστηκαν και συνεργάστηκαν για τη στήριξη της προσφυγής και ιδιαίτερα  τη νομικό κα Γεωργία Τατάγια,  με τη συμβολή της οποίας   η Περιφέρεια Ηπείρου έχει κερδίσει πάμπολλες υποθέσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας και χωρίς μάλιστα να εισπράττει και τα χρήματα που πρέπει. Όταν έχεις υποθέσεις με σύγκρουση συμφερόντων πρέπει να έχεις και άτομα που να εμπιστεύεσαι»  κατέληξε. 


Δικαίωση της Περιφέρειας και σε 

προσφυγή της «Αειφορικής Ηπείρου»


Ο Περιφερεικάρχης ανακοίνωσε επίσης ότι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας απορρίφθηκε προσφυγή της «Αειφορικής Ηπείρου», που λειτουργεί το εργοστάσιο Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων, με την οποία ζητούσε από την Περιφέρεια  135.867 ευρώ.

«Είμαστε σε μόνιμη κόντρα με την εταιρία και αυτή οφείλεται στην γραμμή που τηρούμε για την προστασία των συμφερόντων της Περιφέρειας και των Δήμων», ανέφερε ο Περιφερειάρχης προσθέτοντας ότι έχει σταλεί και εξώδικη διαμαρτυρία προς  τη Διοίκηση της Εταιρείας.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]