Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα:Εκκωφαντικές καταγγελίες από πρώην αντιδήμαρχο, «εκκωφαντική σιωπή» από τη δημοτική αρχή




Η χθεσινή εκκωφαντική ανακοίνωση του πρώην αντιδημάρχου, Γιάννη Λυκογιώργου, αποδεικνύει την πλήρη ανευθυνότητα της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως αυτό της αντικατάστασης των λαμπτήρων με νέους τεχνολογίας led. 

Μια παρέμβαση που αφορά αποκλειστικά το δήμο Ιωαννιτών, με προϋπολογισμό πολλών εκατομμύριων ευρώ, η οποία έχει παραδοθεί «εν λευκώ» από τη δημοτική αρχή στην Περιφέρεια Ηπείρου, αφού γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι ακόμα και τα μέλη της καταγγέλλουν εμμέσως πλην σαφώς ότι υπάρχει πλήρης άγνοια των όρων δημοπράτησης από τη δημοτική αρχή.

Και πώς να μη συμβαίνει αυτό όταν η προγραμματική σύμβαση και η επικύρωση των όρων δημοπράτησης, που στάλθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου, έγιναν από τη μεριά του δήμου με διαδικασίες «φαστ τρακ» σε μια δια περιφοράς συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής;

Οι χειρισμοί της δημοτικής αρχής από την πρώτη στιγμή ήταν πέρα για πέρα λανθασμένοι.

Ακύρωσε έναν έτοιμο διαγωνισμό που βρισκόταν σε εξέλιξη και για τον οποίο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι δεν είχε κατατεθεί καμία προσφυγή στη διαγωνιστική διαδικασία.

Ένας διαγωνισμός ο οποίος ,αν ολοκληρώνονταν κανονικά, σήμερα θα είχαμε ήδη εγκατεστημένους νέους λαμπτήρες led σε ένα μεγάλο μέρος του δήμου απολαμβάνοντας και καλύτερο φωτισμό και οικονομικά οφέλη.

Την ίδια στιγμή η ελαφρότητα με την οποία αποφάσισε να παραδώσει την όλη διαδικασία στην Περιφέρεια Ηπείρου έφερε ενστάσεις με αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερες καθυστερήσεις, καθώς και ερωτηματικά για την ποιότητα και την οικονομία του μελλοντικού έργου λόγω έλλειψης επαρκούς ανταγωνισμού.

Όπως αναφέρει άλλωστε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος όποια απόφαση κι αν λάβει η Αρχή Εξέτασης Εξωδικαστικών Προσφυγών δεν απαντά στα πιο πάνω ερωτήματα.

Αν είχε αντιληφτεί η δημοτική αρχή πως η παράταξή μας λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον του τόπου κι όχι για να κάνει φθηνή αντιπολίτευση, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και στην περίπτωση των led.

Αναμένουμε με αγωνία να δούμε αν η δημοτική αρχή θα δείξει την απαιτούμενη πολιτική ευθιξία ώστε να δώσει απαντήσεις στα όσα κατήγγειλε το στέλεχός της. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]