Ιωάννινα-Δημ.Συμβούλιο:Συζήτηση για τα πεπραγμένα της Οικονομικής Επιτροπής


 Ο Λάζαρος Νάτσης, επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Ανατροπή»  καυτηρίασε τη νομοθετική ρύθμιση με την οποία πολλές αρμοδιότητες πέρασαν από το Δημοτικό Συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή υποστηρίζοντας ότι σ’ αυτό συμφώνησαν και οι δήμαρχοι. Ζήτησε δε σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνει συζήτηση για το νέο εκλογικό νόμο.

Ο επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης Χρήστος Πατσούρας υποστήριξε ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την ενίσχυση της Οικονομικής Επιτροπής καταργούν τη λαϊκή ετυμηγορία. Υποστήριξε ακόμη ότι δεν θα έπρεπε να έχει τόσες αρμοδιότητες καθώς το κυρίαρχο όργανο είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ αναφέρθηκε στον εκλογικό νόμο και την απλή αναλογική τονίζοντας τις δυσκολίες που έχουν ανακύψει στη διοίκηση των δήμων.

«Οι εκλογές κρίθηκαν σε δύο γύρους. Στο δεύτερο γύρο εκλέγεται δήμαρχος ο οποίος καλείται να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Όμως τι συμβαίνει στην πράξη… Ο δήμαρχος είναι υπόλογος στους πολίτες, άλλοι όμως αποφασίζουν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πολλές φορές μάλιστα ο Δήμαρχος καλείται να υλοποιήσει αποφάσεις με τις οποίες δεν συμφωνεί κι αυτό δημιουργεί πελώρια προβλήματα», υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ. 

-Σημειώνεται ότι από την συνεδρίαση απουσίαζε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Όλυ Τσουμάνη. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]