ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Επίσημο:Ανοίγουν κομμωτήρια και αρχαιολογικοί χώροι Τί αλλάζει στην απαγόρευση κυκλοφορίας Δωρεάν τεστ για όλους




 Όπως ανακοινώθηκε  νωρίτερα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Υπ.Υγείας από αύριο η απαγόρευση κυκλοφορίας   σε όλη τη χώρα  επανέρχεται στις 21.00 αντί στις 19.00  
Ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι   με επισκέψεις  έως 3 ατόμων εκτός αν αφορά σε οικογένειες ,με υποχρεωτική χρήση μάσκας ,τήρηση αποστάσεων και sms 6 και  χωρίς  τη χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής  για τη μετάβαση  (μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο)
Ανοίγουν τα κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης άκρων από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 
Ανοίγουν τα δημόσια πάρκα  με επισκέψεις έως 3 ατόμων εκτός αν αφορά σε οικογένεια  , με sms 6 και χωρίς χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής για τη μετάβαση (μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο)

Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία  μόνο για όσους διαμένουν σε παραθαλάσσιους δήμους. 
-Ο κάθε πολίτης θα δικαιούται   δωρεάν 1 rapid test την εβδομάδα  που θα το παραλαμβάνει με τον ΑΜΚΑ του  από  το φαρμακείο της γειτονιάς του .




Αναλυτικά ο κ.Χαρδαλιάς ανέφερε:

"Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

Η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει ενιαία σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5το πρωί και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με έναρξη ισχύος του μέτρου από αύριο.

Η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και κέντρων περιποίησης άκρων, τηρουμένων όλων των ήδη υφιστάμενων αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων από τη Δευτέρα το πρωί.

Η επαναλειτουργία των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων με επισκέψεις έως τριών ατόμων, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων, με χρήση sms 6 και χωρίς βέβαια τη χρήση οχήματος.

Η λειτουργία των δημοσίων πάρκων με επισκέψεις έως τριών ατόμων, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική πάλι χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων και πάλι με χρήση sms και χωρίς χρήση οχήματος.

Άρα, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και σε πάρκα επιτρέπονται χωρίς χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής, αλλά μόνο τα πόδια ή με ποδήλατο. Ό,τι ισχύει δηλαδή έως σήμερα για το sms 6.

Επίσης, αποφασίστηκε η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό εκάστου Δήμου, με αναλογία 1 πιστού ανά 25 τετραγωνικά και με όριο τους 20 πιστούς και με υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθώς και υποχρεωτικό testing με ευθύνη της οικείας Ιεράς Μητροπόλεως σε ιερείς και ψάλτες για τις ακόλουθες τρεις θρησκευτικές εορτές.

Για την Κυριακή της Ορθοδοξίας 21 Μαρτίου, για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου 25 Μαρτίου και τους Δεύτερους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου 26 Μαρτίου. Η έναρξη ισχύος είναι από μεθαύριο, Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Και τέλος, αποφασίστηκε να επιτραπεί η ερασιτεχνική αλιεία, είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων, είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο Δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6, προσεγγίζοντας δηλαδή πεζοί ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα βέβαια συνοδευτικά έγγραφα, στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, ήτοι το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]