Ερωτηματικά για το σοβαρό τροχαίο έξω από τη Βουλή

 


Πηγή: «pronews»Πηγή: «pronews»

Ερωτηματικά έχουν προκαλέσει οι χειρισμοί της αστυνομίας, μετά το τροχαίο που έγινε έξω από την Βουλή. Υπηρεσιακό αυτοκίνητο που ανήκει στην ασφάλεια της Ντ. Μπακογιάννη, την Παρασκευή χτύπησε πολύ σοβαρά μοτοσικλετιστή στη Β. Σοφίας, έξω από το κοινοβούλιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση του θύματος είναι μη αναστρέψιμη (εγκεφαλικά νεκρός).


Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις αιχμές περί «συγκάλυψης» που διατυπώθηκαν στο διαδίκτυο, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, υποστηρίζοντας πως «η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.). Επίσης, ενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το πέρας της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία».


Σύμφωνα με την τροχαία, «ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του (σ.σ. τμήμα φύλαξης επισήμων) τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα».


Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν πως ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο τροχαίο, «δεν συνελήφθη επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο, καθώς επίσης επειδή βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής».


Πάντως, τα ερωτηματικά τροφοδοτεί βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς δείχνει άνδρα της τροχαίας να διώχνει έναν διανομέα που επέβαινε σε μηχανάκι και ήταν μάρτυρας του τροχαίου, ο οποίος έλεγε στον αστυνομικό ότι η μοτοσικλέτα που χτυπήθηκε πέρασε με πράσινο. Σύμφωνα δε με την ιστοσελίδα που δημοσίευσε το βίντεο, ο άνδρας της τροχαίας απείλησε τον διανομέα ότι θα τον γράψει επειδή δεν φορούσε κράνος!


Σήμερα η Ντ. Μπακογιάννη παραδέχθηκε με ανάρτηση της πως την ώρα που βρισκόταν μέσα στη Βουλή, την Παρασκευή το μεσημέρι, παρακολουθώντας την ώρα του πρωθυπουργού, υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς της «ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα». Η βουλευτής της ΝΔ δήλωσε «βαθύτατα συντετριμμένη», προσθέτοντας: «Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. ⠀Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]