Άρτα:Αλλάζει όψη η περιοχής της Παρηγορήτισσας!


Χρ. Τσιρογιάννης: Ένα σημαντικό έργο για το κέντρο της πόλης.



Έργα για τη διαμόρφωση και ανάδειξη της περιοχής της Παρηγορήτισσας, πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο από τον Δήμο Αρταίων, με προϋπολογισμό 2.072.362,36 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Ηπείρου) .  Με στόχο τη  τουριστική ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής, αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών,  ο Δήμος Αρταίων υλοποιεί τις εξής παρεμβάσεις: 



Η περιοχή μετατρέπεται σε ζώνη ήπιας κυκλοφορίας.

Γίνεται αντικατάσταση των υφιστάμενων πλακοστρώσεων με νέες.

Αυξάνεται η φύτευση και οι δενδροφυτεύσεις.

Αναβαθμίζεται ο ηλεκτροφωτισμός με τοποθέτηση φωτιστικών led.

Διαμορφώνονται οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης. 

Γίνονται διαπλατύνσεις πεζοδρομίων για την απρόσκοπτη κίνηση ΑμεΑ και επίστρωση με ειδικές πλάκες για την όδευση τυφλών.

Δημιουργούνται τρεις νέες  θέσεις στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στην Παρηγορήτισσα.


Τα έργα για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής της Παρηγορήτισσας επέβλεψε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Τον Δήμαρχο, στην επίσκεψή του συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κ. Δημήτρης Σφήκας, ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας και επιβλέπων του έργου,  κ. Άγγελος Σακκάς και ο εργολάβος του έργου κ. Γιάννης Γοργόλης, προκειμένου να επιθεωρήσουν και να διαπιστώσουν από κοντά  την πρόοδο των εργασιών.



«Ένα σημαντικό έργο που σε συνδυασμό με την ανάπλαση του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου  (open mall) θα αλλάξει την εικόνα του κέντρου της πόλης μας» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]