Κραυγή απόγνωσης από Δημοτικούς Υπαλλήλους για τις ανακλήσεις μετατάξεων


 Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι Δημοτικοί Υπάλληλοι – θύματα της εκπρόθεσμης Τροπολογίας (πλέον αρ.490 ν.4781/2021) της Κυβέρνησης, που ανέτρεψε αναδρομικά την Κινητικότητα, οδηγώντας ακόμα και σε ανάκληση νομίμως ολοκληρωμένων μετατάξεων. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ζήτημα που πρώτος ανέδειξε ο AIRETOS.GR  , το ίδιο βράδυ λίγο μετά την ψήφιση των διατάξεων.


Σήμερα δημοσιεύουμε Επιστολή που μας απέστειλε ομάδα Δημοτικών Υπαλλήλων απ’ όλη τη Χώρα, που είδαν τις ζωές τους να ανατρέπονται από το αιφνιδιαστικό μπλόκο στην Κινητικότητα.


Αξίζει να την διαβάσουμε όλοι, γιατί αυτό που έπαθε χθες ο διπλανός εργαζόμενος, μπορεί αύριο να συμβεί στον καθένα, με μια ξαφνική Τροπολογία για οποιοδήποτε υπηρεσιακό ζήτημα που τώρα θεωρείται δεδομένο...


 


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


« Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει. Στη δική μας περίπτωση όμως κλαίει. Ο λόγος για τη νυχτερινή τροπολογία (αρ.490 του ν.4781/2021  ) που ψηφίστηκε στις 26/2/2021 και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 28/2/2021 και ανέτρεψε τη διαδικασία της Κινητικότητας έτους 2020.


Νόμιμα και σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα τότε νομοθεσία της Κινητικότητας, συμμετείχαμε σε μία διαδικασία μετακίνησης. Έχοντας όλα τα νόμιμα έγγραφά μας, η διαδικασία ολοκληρώθηκε και είτε είχε σταλεί για ΦΕΚ (που απλά επιβεβαιώνει την απόφαση μετακίνησης), είτε είχε πάρει ΚΑΔ, είτε είχε ολοκληρωθεί με ΦΕΚ !!!


Συνάδελφοι  άλλαξαν τόπο διαμονής, προκειμένου να είναι συνεπείς στις νέες Υπηρεσίες τους, φρόντισαν και μετακόμισαν τις οικογένειές τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε οικονομικό αλλά κυρίως ψυχολογικό επίπεδο, (ενοικίαση σπιτιών, αγορά οικοσκευής, έξοδα μετακόμισης, προετοιμασία παιδιών για αλλαγή σχολείων κλπ). Οικογένειες που προσέβλεπαν μέσα από τη διαδικασία της κινητικότητας να συνενωθούν, έμειναν με την ελπίδα. Συνάδελφοι που επί χρόνια υπηρέτησαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση  και επιθυμούσαν να δουλέψουν σε διαφορετικό περιβάλλον, να αποκτήσουν νέες εμπειρίες και γνώσεις  (ένας από τους στόχους του θεσμού της κινητικότητας), παραμένουν λόγω της τροπολογίας στις θέσεις τους.


Η ψηφισθείσα τροπολογία που παραβαίνει βασικές αρχές του Συντάγματος (την αρχή της αμοιβαιότητας, της εμπιστοσύνης Κράτους εργαζομένου, την αρχή της ισότητας), ανέτρεψε ξαφνικά και αδικαιολόγητα όλα αυτά, προκαλώντας σε όλους εμάς που θιγόμαστε το αίσθημα της αδικίας και της δυσαρέσκειας. 


Είμαστε Υπάλληλοι δεύτερης κατηγορίας ;  Πού είναι η ισότητα και η ισονομία ;


Η ορθή λειτουργία του Κράτους κλονίζεται από τις επιθυμίες των Δημάρχων που ετεροχρονισμένα μεθόδευσαν την ψήφιση αυτής της τροπολογίας ; 


Ζητάμε την αποκατάσταση της αδικίας που διεπράχθη εις βάρος μας, ανακαλώντας το τμήμα της Τροπολογίας που μας αφορά και ολοκληρώνοντας τον Κύκλο Κινητικότητας έτους 2020, στο πλαίσιο του ΕΣΚ, σύμφωνα με τις οδηγίες της Εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, ΔΙΔΑΔ/Φ.49Κ /671/22908/18.12.2020  , βάσει της οποίας λάβαμε μέρος στην διαδικασία.


Η ψηφισθείσα Τροπολογία τι εξυπηρετεί, όταν η εφαρμογή της αφορά μόνο τις προϋποθέσεις συμμετοχής του 2020 ; Πριν και μετά τι ; Αλλάζει ο νόμος κατά το δοκούν ;


Αλήθεια πόσοι θα ήταν πρόθυμοι να υποστούν κάτι ανάλογο σε μελλοντικό Κύκλο Κινητικότητας ;


Ζητάμε την ενίσχυση του θεσμού της Κινητικότητας, θεσπίζοντας αντικειμενικά κριτήρια για όλους τους συμμετέχοντες και όχι όρους, όπως “σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου”, που παραπέμπουν σε εποχές που επικρατούσε το ρουσφέτι και η αναξιοκρατία, εποχές που ως κοινωνία και ως κράτος, πρέπει να αφήσουμε πίσω μας ανεπιστρεπτί. 


Ζητάμε να εφαρμοστεί η νομοθεσία !!! και η νομοθεσία είναι αυτή που ισχύει στην έναρξη της διαδικασίας της Κινητικότητας !!!


Κλείνοντας θέτουμε τα ακόλουθα ερωτήματα:


1) Μετά και τη νέα στάση της ΚΕΔΕ, όπως αυτή διαμορφώθηκε με την απόφαση της 5ης Μαρτίου 2021  , τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να λυθεί το ζήτημα που προκάλεσε η εν λόγω τροπολογία, ώστε οι Δημοτικοί Υπάλληλοι τους οποίους αφορά, να δικαιωθούν χωρίς να αναγκαστούν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, γεγονός που επιφέρει νομικές και οικονομικές συνέπειες ;


2) Γιατί δεν λαμβάνονται υπόψη οι Υπηρεσίες υποδοχής που προγραμμάτισαν τις ανάγκες τους, συμμετέχοντας και αυτές στον  Κύκλο Κινητικότητας έτους 2020, και μάλιστα πολλές από αυτές δεν έχουν καλυμμένες ούτε το 65% των θέσεών τους ; »

airetos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]