Πώς να κάνετε το σπίτι σας να δείχνει σαν δωμάτιο ξενοδοχείου

 


Πολλές φορές τα ξενοδοχεία αποπνέουν μια ηρεμία και μια τάξη που πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να πετύχουν και σπίτι τους. Υπάρχει λόγος που κάποια δωμάτια δημιουργούν αμέσως την αίσθηση ασφάλειας και κάνουν τον επισκέπτη να νιώθει ότι είναι σπίτι του. Με λίγες μετατροπές, μπορεί και ο δικός σας χώρος να γίνει εκλεπτυσμένος και ακόμα πιο φιλόξενος.

 

Επίπλωση

Αποκτήστε ομοιομορφία στα έπιπλα για να δείχνει πιο προσεγμένος ο χώρος. Μπορείτε να επιλέξετε ίδιες πολυθρόνες ή αποχρώσεις σε παρόμοιους τόνους και να τηρείτε σε κάθε δωμάτιο ένα μοτίβο. Για παράδειγμα ίδια χρώματα στο σαλόνι και ίδιο ξύλα στα έπιπλα στην κρεβατοκάμαρα. Η κουζίνα και ο χώρος της τραπεζαρίας στα ξενοδοχεία έχουν συνήθως πιο χαλαρή διακόσμηση, οπότε μπορείτε να αφήσετε αυτούς τους χώρους ως έχουν.

 

Υπνοδωμάτιο

Αν σκέφτεστε να αλλάξετε κρεβάτι ή στρώμα επιλέξτε ένα με προδιαγραφές ξενοδοχείου. Εμπνευστείτε από ψηλά στρώματα, κρεβάτια με κεφαλάρι και φωτισμό, ενώ για τα σεντόνια επιλέξτε υφάσματα από βαμβάκι και μπαμπού, για να επιτρέπουν στο σώμα σας να αναπνέει. Ο ποιοτικός ύπνος απαιτεί έναν δυνατό συνδυασμό κρεβατιού- στρώματος και φυσικά, την απαραίτητη σκίαση. Αντί να κλείνετε τα παραθυρόφυλλα, τοποθετήστε χοντρές, σκουρόχρωμες κουρτίνες, με διακοσμητικά κορδόνια, που δίνουν την αίσθηση ενός μεγαλοπρεπούς δωματίου. Αν θέλετε κάτι πιο μοντέρνο, επιλέξτε στόρια που προσφέρουν συσκότιση στο δωμάτιο. Στο κομοδίνο έχετε πάντα μια καράφα με δύο ποτήρια νερό, που καλό θα είναι να ανήκουν  στο ίδιο σετ.

 

Μπάνιο

Τυλίχτε τις πετσέτες σας σε ρολό, σχηματίζοντας πυραμίδα, φτιάξτε σετ χεριών-προσώπου-σώματος στο ίδιο χρώμα και φυσικά διατηρείτε το μπάνιο σχολαστικά καθαρό.

 

Απαλός φωτισμός

Λευκά αμπαζούρ, φωτιστικά δαπέδου, κρυφοί φωτισμοί, θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε περισσότερο μετά από μια έντονη μέρα. Αποφύγετε να ανάβετε τα φώτα που κρέμονται από το ταβάνι και όταν βρίσκεστε στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο, επιλέξτε μικρότερα, βοηθητικά φώτα που ηρεμούν την ατμόσφαιρα.

 

Παλ χρώματα

Παστέλ και γήινες αποχρώσεις είναι συνήθως αυτές που προτιμούν οι διακοσμητές στα ξενοδοχεία. Τα έντονα χρώματα θα τα χρησιμοποιήσουν σε λεπτομέρειες όπως τραπεζομάντηλα ή καρέκλες. Για να ακολουθήσετε τις συμβουλές τους, επιλέξτε για τα ριχτάρια, τους τοίχους, τα έπιπλα, ανοιχτά χρώματα. Το πλέον ξενοδοχειακό στυλ είναι το total white, όμως αν δεν ταιριάζει με το γούστο σας, προτιμήστε τη βανίλια ή το ανοιχτό γκρι.

 

Αξεσουάρ

Οι διάδρομοι και οι ρεσεψιόν σε ξενοδοχεία έχουν μεγάλα, κομψά και εντυπωσιακά κομμάτια που υποδέχονται τους επισκέπτες. Ασημένια βάζα, φρέσκα λουλούδια, ψηλές γλάστρες, γυάλινα φανάρια με αρωματικά κεριά δίνουν πολυτελή όψη στο χώρο, αρκεί βέβαια να μην το παρακάνετε.

 

Τραπεζαρία

Τοποθετήστε πάνω στο τραπέζι του φαγητού υφασμάτινα ή μπαμπού σουπλά, ψηλά μεταλλικά κηροπήγια με λευκά, βάζα με λουλούδια, αν θέλετε να μετατρέψετε κάθε γεύμα σας σε επίσημη εκδήλωση. Μην αφήσετε ανοιχτή την τηλεόραση ενώ, επιλέξτε τζαζ ήχους για να ντύσετε μουσικά την ώρα του φαγητού.

 

Τακτοποίηση

Έχετε το σπίτι σας πάντα φροντισμένο, χωρίς να βρίσκονται τα πράγματα μες στη μέση και χωρίς να υπάρχει σκόνη και λεκέδες. Θέλει κόπο, αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]