ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Χαρδαλιάς: Ανοίγει από Δευτέρα το λιανεμπόριο Διαδημοτικές μετακινήσεις μόνο για τα Σαββατοκύριακα


 Οπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο   υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τα πρώτα νέα μέτρα σταδιακής  άρσης  του lock down είναι τα εξής:



Ανοίγει το λιανεμπόριο   πλην καταστημάτων και εμπορικών κέντρων από τη Δευτέρα 5 Απριλίου   με   τη χρήση ειδικού κωδικού άπαξ και έως 3 ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας .Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το λεγόμενο click away και η πώληση εντός καταστήματος πάλι με ραντεβού .(click in shop)Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται 1 πελάτης ανά 25 τ.μ με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση .

Από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα θα επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπάιθριο χώρο έως 3  άτομα ή μια οικογένεια και με αποφυγή οποιοδήποτε συνωστισμού.

Οι διαδημοτικές τόνισε ο κ.Χαρδαλιάς ανοίγουν πιλοτικά από αυτό το Σαββατοκύριακο και μόνο για τα Σαββατοκύριακα ,δίνοντας τη δυνατότητα για άσκηση εκτός του Δήμου κατοικίας μας.

"Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι ξεκάθαρο οι όποιες εικόνες συνωστισμού θα μας οδηγήσουν στην άρση αυτής της δυνατότητας .Θέλουμε να εκτονωθεί και να ασκηθεί ο κόσμος  ,όμως αυτό πρέπει να γίνει με κανόνες .  (...) Χρησιμοποιούμε με φειδώ, με μέτρο, με σύνεση τη δυνατότητα διαδημοτικής μετακίνησης τα Σαββατοκύριακα, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε άρση του μέτρου λόγω νέων συγχρωτισμών, λόγω νέων συνωστισμών.


Ας βγούμε, λοιπόν, από τα σπίτια μας με μέτρα, ας εκτονωθούμε. Μακριά όμως από συνωστισμούς σε σπίτια και μικρούς χώρους που, ούτως ή άλλως, το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, ευνοούν την διασπορά και τη μετάδοση του ιού. Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, ότι σκοπός των νέων ρυθμίσεων είναι να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες για ορισμένες περιορισμένες επιπλέον δραστηριότητες, αναγνωρίζοντας αφενός τα επιδημιολογικά δεδομένα που δεν επιτρέπουν, το ξανατονίζω, χαλαρότητα και αφετέρου την ψυχική κόπωση που έχει επέλθει τους τελευταίους μήνες.


Σκοπός είναι να αυξηθεί το επίπεδο συμμόρφωσης στα μέτρα που γνωρίζουμε ότι είναι αποτελεσματικά. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η αποφυγή συγχρωτισμού, ιδίως σε κλειστούς χώρους, και η τήρηση των αποστάσεων, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα αυτή την πανδημία."ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός .





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]