ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

ΚΚΕ-Ιωάννινα:Εκδήλωση- συζήτηση για αυτοαπασχολούμενους- "μικρούς" επαγγελματίες


 ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ




ΘΕΜΑ: Η πολιτική της κυβέρνησης, η απάντηση του κινήματος


και η πρόταση του ΚΚΕ




. Καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, την


Δευτέρα 22/3 στις 18:00 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και διαδικτυακά μέσω του Zoom.

Εναν χρόνο μετά, χιλιάδες επαγγελματίες βρίσκονται σε εξαιρετικά δεινή θέση λόγω των εγκληματικών πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και λόγω της «αποθέωσης» των μέτρων περιορισμού στο λιανικό εμπόριο, την εστίαση κ.λπ. Τα εκτεταμένα lockdown έφτασαν τον κόμπο στο χτένι. Χιλιάδες πλέον αντιμετωπίζουν το φάσμα της καταστροφής και τα αδιέξοδα της καθημερινής επιβίωσης. Πιο έντονα είναι τα προβλήματα στον τουρισμό και την εστίαση, λόγω και της εξωστρέφειας του περιβόητου τουριστικού προϊόντος, που τελικά αποδείχθηκε «δούρειος ίππος», όπως άλλωστε είχαμε προειδοποιήσει επανειλημμένα. 

Τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης είναι ανεπαρκή.


 


 Δεν αντιμετωπίζουν υποχρεώσεις και τρέχουσες ανάγκες. Κυρίως μετατοπίζουν τα αδιέξοδα των επαγγελματιών την επόμενη μέρα. Μια επόμενη μέρα που στις σημερινές συνθήκες αβεβαιότητας και κρίσης της οικονομίας στη χώρα και διεθνώς θα εξελιχθεί κυριολεκτικά σε Γολγοθά. Αυτό το γνωρίζουμε οι επαγγελματίες και γι' αυτό και η ανησυχία είναι μεγάλη.


 


Το ΚΚΕ στηρίζει έμπρακτα τους αυτοαπασχολούμενους ,


καταθέτοντας μια ολοκληρωμένη πρόταση νόμο


 Το ΚΚΕ αναγνωρίζει ότι η επόμενη μέρα, η λεγόμενη "επιστροφή στην ομαλότητα", δεν θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, θα αποδειχτεί κακοτράχαλη για τη μεγάλη πλειοψηφία των επαγγελματιών. Τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν, στο όνομα εξομάλυνσης των δημοσιονομικών παρεκκλίσεων, αλλά και ο ανταγωνισμός με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, που οξύνεται παραπέρα σε βάρος των μικρότερων, δημιουργούν ένα πολύ δύσκολο τοπίο για τη μεγάλη πλειοψηφία.

Γι' αυτό η νέα πρόταση νόμου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης για τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης ιεραρχεί τις ανάγκες όσων αντιμετωπίζουν τα πιο οξυμένα προβλήματα, αυτούς δηλαδή με ετήσιο ατομικό εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος. Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ εστιάζει στις άμεσες ανάγκες επιβίωσης, γι' αυτό και θέτει το ζήτημα της απόδοσης μηνιάτικης αποζημίωσης ύψους 1.000 ευρώ, αλλά και τη μετατροπή των δανεικών της επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιχορήγηση για τις πιο μικρές επιχειρήσεις. Επίσης, ζητάμε να νομοθετηθεί η μη απόδοση δημοτικών τελών για όσο διάστημα κρατούν τα περιοριστικά μέτρα. Προτείνουμε μέτρα που μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά μακροπρόθεσμα. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουμε τη γενναία διαγραφή μέρους των χρεών που έχουν συσσωρευτεί σε εφορία και τράπεζες. Επίσης, την επιβολή αφορολόγητου ορίου 12.000 για κάθε αυτοαπασχολούμενο , την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]