ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Νέα φοιτητική κινητοποίηση

 


Μέτα από Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου Καλών Τεχνών Ιωαννίνων, καλούμε σε κινητοποίηση φοιτητών σε συνέχεια του αγώνα για ανατροπή του νόμου Κεραμέως-ένα χρόνος κλειστά τα Πανεπιστήμια την Πέμπτη 18 Μαρτίου 12:00,Περιφέρεια.


 


Εδώ και αρκετό καιρό βιώνουμε καθημερινά στις γειτονίες και στις πλατείες μας, την αστυνομική αυθαιρεσία, βία και καταστολή, με πρόσφατα γεγονότα την πλατεία της Νέας Σμύρνης και την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ. Δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας, ότι αυτά τα γεγονότα θα γίνουν καθημερινότητα και στις σχολές μας. Πόσο μάλλον, όταν ο νόμος Κεραμέως έδωσε το πάτημα στην αστυνομία να μπαίνει αυτεπάγγελτα στις σχολές μας, όπως επιδίωξαν να εισέρθουν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ή να καταλαμβάνουν τον χώρο του ΑΠΘ, δίχως να αφήνουν φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους να τον εισέρθουν στον χώρο τους να διεκπεραιώσουν τις εργασίες τους ή την έρευνα τους.


   Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που η παιδεία, η διδασκαλία και η μάθηση έχουν ανασταλεί, έχουν αντικατασταθεί από αντιεκπαιδευτικές μεθόδους, μη βιώσιμες πρακτικές εκπόνησης έρευνας και την αντικοινωνική τηλεκπαίδευση. Ένα τοίχος, έχει υψωθεί όχι μόνο μεταξύ εκπαιδευτικού και εκπαιδευομένου, αλλά και μεταξύ όλων των φοιτητών. Η παρακολούθηση της δια ζώσης εκπαίδευσης, η συμμετοχή στο μάθημα και τα γεμάτα αμφιθέατρα δεν αντικαθίστανται από την οθόνη του υπολογιστή. Ο χώρος των εργαστηρίων είναι χώρος ζύμωσης ιδεών, ταυτότητας και πνεύματος. Καμία οθόνη δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει την εμπειρία της δια ζώσης εκπαίδευσης. Όπως κανένα εφόδιο ορθής έρευνας και πρακτικής δεν παρέχεται μέσω τηλεκπαίδευσης.


 Θεωρούμε παράλογο, το γεγονός ότι τα εργαστήρια μας είναι κλειστά, και ότι δεν έχει υπάρξει καμία πρόθεση από την μεριά της κυβέρνησης να τα ανοίξει με όλα τα υγειονομικά μέτρα που χρειάζονται. Η μόνη πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υποβαθμίσει την παιδεία που λαμβάνουμε με κάθε τρόπο. Με την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, την εγκαθίδρυση αστυνομικού σώματος, τα πειθαρχικά, την θέσπιση βάσης εισαγωγής και τις διαγραφές συμφοιτητών μας.


Μονόδρομος η συνέχιση της παρουσίας μας στον δρόμο και στην επανοικειοποίηση των χωρών των Σχολών μας.


- Ανατροπή του νόμου Κεραμέως


-Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες του ΑΠΘ


-Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην κατάληψη Πρυτανείας Ιωαννίνων, ΔΠΘ, Κέντρο Αγώνα Καλών Τεχνών Ναυπλίου, Π.Θ Λάρισας, Γυάλινο Παντείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]