Σε έκτακτη συνεδρίαση την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για σχολεία, καταστήματα και μετακινήσεις


 

Σε έκτακτη συνεδρίαση στα μέσα της εβδομάδας, την Τετάρτη κατά πάσα πιθανότητα θα συνεδριάσει η επιτροπή, θα εξετάσει όλα τα μέτρα τα οποία είναι να ανακοινωθούν και θα έχουμε και ανακοινώσεις την ίδια μέρα.

Επομένως, την προσεχή Τετάρτη αναμένουμε τις ανακοινώσεις μετά τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων.


Για το λιανεμπόριο, στόχος είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, το άνοιγμα του λιανεμπορίου να γίνει στις 5 Απριλίου.


Αναφορικά στα σχολεία, η  πρόταση του Υπουργείου Παιδείας είναι την ίδια ημερομηνία, δηλαδή στις 5 Απριλίου. Είναι σαφές όμως και οι λοιμωξιολόγοι το συζήτησαν σήμερα εκτενώς, ότι δεν μπορεί να ανοίξουν όλα στις 5 Απριλίου. Άρα την τετάρτη θα αποφασιστεί τι θα προηγηθεί.


Είναι πιθανό τα σχολεία να ανοίξουν γιατί υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη εκεί, για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια Ενδεχομένως λοιπόν να δούμε και ένα ταυτόχρονο άνοιγμα της αγοράς στα μικρά καταστήματα και την Γ’ Λυκείου στην ίδια ημερομηνία και την επόμενη να πάνε τα υπόλοιπα.


Την εξίσωση στο άνοιγμα της κοινωνίας άλλαξαν τα self test. Δίνουν τέτοια μοντέλα στους λοιμωξιολόγους που θα μπορούν έτσι να βλέπουν ανά πάσα στιγμή ένα τεράστιο αριθμό κρουσμάτων και την ιχνηλάτισή τους. Αυτό είναι το σημείο – κλειδί.  Στην εξίσωση και τα εμβόλια τα οποία θα γίνουν και πολύ περισσότερα όσο προχωρά ο εμβολιασμός και βέβαια ο καλός καιρός.


Τα self tests αναμένεται να είναι στη διάθεση των πολιτών τις πρώτες ημέρες του Απριλίου. Ο στόχος είναι επιτεύξιμος λένε από την κυβέρνηση που θέλει στις 5 του Απρίλη που θα ανακοινωθεί ό,τι είναι να ανοίξει να είναι διαθέσιμα και τα tests.


Θα υπάρξει στο τραπέζι και θα ανακοινωθεί πιθανόν την Τετάρτη και η άρση της απαγόρευσης – της μετακίνησης από δήμο σε δήμο. Θα μπορούμε να κάνουμε δηλαδή διακοπές στα χωριά το Πάσχα και με ανοιχτή την εστίαση.

megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]