Στις κατολισθήσεις που εκδηλώθηκαν στα Κεντρικά Τζουμέρκα έκανε αυτοψία κλιμάκιο της ΕΑΓΜΕ

 



Η Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης της ΕΑΓΜΕ, βρέθηκε για άλλη μια φορά στο πλευρό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων.

Μετά από αίτημα του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και της Περιφέρειας Ηπείρου, προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενεργοποιήθηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας με την ΕΑΓΜΕ.


Ειδικότερα κλιμάκιο της Περιφερειακής Μονάδας Ηπείρου αποτελούμενο από τον Δρ. Ευάγγελο Νικολάου (προϊστάμενο της ΠΜΗ) και Παναγιώτη Πάσχο πραγματοποίησε στις 24 Φεβρουαρίου 2021, αυτοψία σε κατολίσθηση που σημειώθηκε στον τοπικό δρόμο που ενώνει τον οικισμό Κορακάδες με τον κεντρικό δρόμο Βουργαρέλι-Αθαμάνιο.


Τους γεωλόγους συνόδευσε ο δήμαρχος των Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Χρήστος Χασίακος με τον οποίο η ΕΑΓΜΕ (πρώην ΙΓΜΕ) έχει αναπτύξει πολύχρονη και άριστη συνεργασία καθώς και οι αντιδήμαρχοι Απόστολος Τυρολόγος και Γεώργιος Στασινός.


Σε σύσκεψη που ακολούθησε μεταξύ των Γεωλόγων της ΕΑΓΜΕ και της δημοτικής Αρχή, αξιολογήθηκε η επικινδυνότητα του φαινομένου. Επίσης, το κλιμάκιο της ΕΑΓΜΈ έδωσε οδηγίες για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα αλλά και μεσοπρόθεσμα είτε από το δήμο είτε από την Περιφέρεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]