Δήμος Ηγουμενίτσας: Διαδικτυακή ομιλία «Βία κατά των γυναικών και τρόποι αντιμετώπισης»



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 10 Μαρτίου, η διαδικτυακή ενημερωτική ομιλία με θέμα «Βία κατά των γυναικών και τρόποι αντιμετώπισης» που διοργανώθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, με αφορμή των Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας. Τη συζήτηση συντόνιζε η κα Νικολέτα Λάμπρου, υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η κα Βασιλική Τσώτου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής και Ψηφιακής Πολιτικής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας και η κα Σταυρούλα Μπραΐμη, Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ηπείρου. Την ομιλία ξεκίνησε η κα Μαρία Αναγνωστοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας, Δημόσιας Υγείας, Παιδείας και Νέας Γενιάς του Δήμου Ηγουμενίτσας, η οποία αναφέρθηκε διεξοδικά στις μορφές της βίας κατά των γυναικών και στην αντιμετώπιση των περιστατικών μέσω της υπηρεσίας της ενώ η κα Παρασκευή Τσαγγάρη, Ανθυπαστυνόμος από το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας αναφέρθηκε στον χειρισμό των περιστατικών από την πλευρά της αστυνομίας. Στη συνέχεια, ο κος Χρήστος Ντάλλας, δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας ανέλυσε το νομικό πλαίσιο και η κα Πολυξένη Κουρή, Κοινωνική Λειτουργός του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Ιωαννίνων αναφέρθηκε στις διεξόδους που μπορεί να βρει μια κακοποιημένη γυναίκα. 

Όλοι οι ομιλητές αλλά και οι συμμετέχοντες μέσω των παρεμβάσεων που έκαναν, τόνισαν την ανάγκη για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, από την παιδική ακόμα ηλικία, για την αξία του ατόμου και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Το βασικό μήνυμα της ομιλίας ήταν «Σπάμε τη σιωπή», στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε τις κακοποιημένες γυναίκες να ξεπεράσουν τους φόβους τους, να μιλήσουν στους ειδικούς και να ζητήσουν βοήθεια.

Παραθέτουμε κάποια χρήσιμα τηλέφωνα και διευθύνσεις:

Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Ηγουμενίτσας: 2665029071, email: pronoia@1345.syzefxis.gov.gr 

Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας: 2665029614, email: gaev.adthesprotias@astynomia.gr 

Γραμμή SOS της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων: 15900, email: sos15900@isotita.gr 

Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ιωαννίνων: 2651077449, email: ioannina@isotita.gr

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας θα συνεχίσει με δράσεις του να βρίσκεται δίπλα στον δημότη με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook: https://www.facebook.com/kepygeiasdimosigoumenitsas/ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]