ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ...ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ποιές περιοχές μπαίνουν και ποιές βγαίνουν από το "βαθύ κόκκινο " Παραμένουν οι Δήμοι Ιωαννιτών , Μετσόβου και η ΠΕ Θεσπρωτίας

 

 Ο Δήμος Ιωαννιτών ,ο Δήμος Μετσόβου και η ΠΕ Θεσπρωτίας παραμένουν στο "βαθύ κόκκινο" 
Βγαίνει η ΠΕ Αρτας
Οπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αποφασίστηκε:

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο δηλαδή, παραμένουν οι εξής περιοχές:


Η Περιφέρεια Αττικής, οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, εξαιρουμένου του Δήμου Σκύρου, οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, καθώς και ο Δήμος Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, ο Δήμος Χίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, ο Δήμος Ανωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, ο Δήμος Χανίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, οι Δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ο Δήμος Κατερίνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και ο Δήμος Σκιάθου της Περιφερειακής Ενότητας Σποράδων.


Επίσης, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, εντάσσονται πλέον με ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής από αύριο στις 6 το πρωί οι ακόλουθες περιοχές:


Η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου που έχει 42 ενεργά κρούσματα σήμερα, όταν στις 8 Μαρτίου είχε 7, καθώς και η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου που έχει αυτή τη στιγμή 61 ενεργά κρούσματα, από 31 στις 8 Μαρτίου.


Επίσης, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, εντάσσεται από αύριο το πρωί ο Δήμος Αμφίπολης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, που είχε 43 ενεργά κρούσματα σήμερα, όταν στις 8 Μαρτίου είχε μόλις 11.


Στο βαθύ κόκκινο επίσης μπαίνουν οι Δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, που έχουν 102 και 29 ενεργά κρούσματα αντίστοιχα, όταν στις 8 Μαρτίου είχαν 41 και 9.


Τέλος, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, εντάσσεται από αύριο το πρωί και ο Δήμος Καρδίτσας, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 140, από 63 που ήταν στις 8 Μαρτίου.


Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η Λέρος βρίσκεται ήδη σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας από εχθές το πρωί, καθεστώς στο οποίο θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα 29 Μαρτίου στις 6 το πρωί.


Στο ίδιο καθεστώς, εντάσσεται από αύριο το πρωί στις 6 και μέχρι τις 29 Μαρτίου και η Δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του Δήμου Βοΐου (με έδρα τη Σιάτιστα) της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.


Τέλος, από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, από το βαθύ κόκκινο, με ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής βγαίνουν οι εξής περιοχές:


Η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, όπου παρατηρείται μείωση του επιδημιολογικού φορτίου κατά 49%.


Η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου όπου το επιδημιολογικό φορτίο έχει μειωθεί κατά 58,3%.


Επιπλέον από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, από το βαθύ κόκκινο, βγαίνει και η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, όπου το ιικό φορτίο έχει υποχωρήσει 24,4%.


Επίσης, η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας βγαίνει από το βαθύ κόκκινο, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο έχει μειωθεί κατά 44,2%.


Και τέλος, από το βαθύ κόκκινο βγαίνει και ο Δήμος Ρόδου, όπου το ιικό φορτίο έχει μειωθεί κατά 58,5%.


Οι περιοχές αυτές εντάσσονται από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου στις 6 το πρωί, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, κόκκινο, καθώς παρατηρείται αισθητή μείωση του επιδημιολογικού φορτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]