ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εξαδάκτυλος: Ούτε αυτή η εβδομάδα θα είναι εύκολη


 «Είναι δεδομένο ότι οι μεταλλάξεις θα κυριαρχήσουν. Με αυτές θα έρθουμε αντιμέτωποι», υπογράμμισε ο κ. Εξαδάκτυλος.   



Για τις δύο νέες μεταλλάξεις που ανησυχούν ιδιαιτέρως την επιστημονικής κοινότητα και την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα, μίλησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.  


«Η πραγματικότητα είναι ότι η εικόνα έχει αλλάξει. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι και αυτή η εβδομάδα δεν θα είναι μία εύκολη εβδομάδα και αυτοί οι σκληροί -τώρα πια- αριθμοί (σ.σ. νεκροί, διασωληνωμένοι) θα αρχίσουν να επηρεάζονται», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. 


«Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτοί επηρεάζονται τελευταίοι και διορθώνονται τελευταίοι. Ας κάνουμε την προσπάθειά μας, ώστε να περιορίσουμε τη διασπορά της πανδημίας», προσέθεσε. 


Πώς αντιμετωπίζονται οι μεταλλάξεις

Ερωτηθείς εάν τον φοβίζουν πολύ οι δύο τελευταίες μεταλλάξεις (σ.σ. Νότιας Αφρικής, Βραζιλίας), διότι συζητείται πως τα εμβόλια ενδέχεται να μην τις καλύπτουν, απάντησε ως εξής:


«Είναι δεδομένο ότι οι μεταλλάξεις θα κυριαρχήσουν. Με αυτές θα έρθουμε αντιμέτωποι, τώρα και στο μέλλον. Με τις μεταλλάξεις, οι οποίες μεταδίδονται πιο γρήγορα». 



Όσον αφορά στο εμβόλιο, φαίνεται να είναι λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της μίας εκ των δύο νέων μεταλλάξεων, εν συγκρίσει με τα άλλα στελέχη του ιού, δηλαδή, κατά 50%, δήλωσε.


«Αυτό αντιρροπείται είτε με καινούργιο εμβόλιο είτε με ταχύ εμβολιασμό και μικρή διασπορά της νόσου στο ενδιάμεσο», επεσήμανε. 


«Είναι βέβαιο ότι ο Απρίλιος θα είναι καλύτερος απ’ τον Μάρτιο, εάν κάνουμε βεβαίως όσα πρέπει να κάνουμε», κατέληξε. 

ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]