Έρχεται ..... το ελληνικό Χόλιγουντ Στα σκαριά τεράστια «Χολιγουντιανή» επένδυση!


Η μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων χρόνων στην Ευρώπη, στον τομέα των εγκαταστάσεων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών , ετοιμάζεται να γίνει στη Βοιωτία . Και θα εκτείνεται σ΄έκταση 200 στρεμμάτων , κοντά στην πόλη της Θήβας .

Σύμφωνα με το « ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» , η τεράστιας σημασίας για την περιοχή αλλά και για ολόκληρη τη χώρα επένδυση, η οποία θα ανέρχεται σε …εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ , είναι στην « τελική ευθεία».

Η επένδυση αυτή, η οποία θα δημιουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα κινηματογραφικά-τηλεοπτικά studios στον κόσμο , θα ανοίξει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και εξειδικευμένου μάλιστα προσωπικού αλλά παράλληλα θα φέρει ψηλά στο παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα την Ελλάδα.

Δημιουργώντας ένας ισχυρό brant name , και το κυριότερο φέρνοντας στην περιοχή και προπαντός στα κρατικά « ταμεία» σημαντικά έσοδα από τις παραγωγές .

Αλλά και την ώθηση του τουρισμού , με την προβολή παντού μέσω των ταινιών όμορφων περιοχών της χώρας .

Και κυρίως , με την « κάθοδο» λαμπερών ονομάτων –πρωταγωνιστών του παγκόσμιου κινηματογραφικού star system.

Το ελληνικό Χόλιγουντ ή η ελληνική Cinecitta γίνεται πραγματικότητα πλέον ,

από μια οικογένεια μεταναστών με ρίζες από το Καλοχώρι της Καστοριάς , σύμφωνα με το « ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».

Πρόκειται για την οικογένεια Μιρκόπουλου – Πίσσιου, η οποία με την εταιρία τους , Cinespace Film Studio , s εδώ και πολλά χρόνια , έχει δημιουργήσει , με τα τεράστια studios που έχει σε Τορόντο και Σικάγο, τα δικά της « Χόλιγουντ» . Το «Βόρειο Χόλιγουντ» και «Μεσοδυτικό Χόλιγουντ», όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί ο αμερικανικός τύπος.

Για τη συμβολή που είχαν δε οι επενδύσεις τους σε Τορόντο και Σικάγο , οι κυβερνήτες και δήμαρχοι αυτών των πόλεων , τους έχουν υμνήσει.

Σύμφωνα πάντα με το « ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» οι σχετικές συζητήσεις με την κυβέρνηση και συγκεκριμένα με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη, έχουν ολοκληρωθεί. Επίσης έχει διασφαλιστεί και νομοθετικά , τόσο ως προς τα οικονομικά κίντρα της επένδυσης όσο προπαντός στην εξάλειψη όλων εκείνων των γραφειοκρατικών προσκομμάτων , που φρέναραν τέτοιες επενδύσεις.

Πάντα σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ , η συμφωνία είναι έτοιμη και οι σχετικές ανακοινώσεις θα είχαν ήδη γίνει . Αλλά μετατέθηκαν για λίγο αργότερα λόγω πανδημίας.

Την επένδυση ωsτόσο , επιβεβαίωσε – προανήγγειλε, σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και το μεγάλο αφεντικό της Paramount Pictures , ο ομογενής μας , Τζιμ Γιαννόπουλος « την περασμένη εβδομάδα προλειαίνοντας το έδαφος για τις επίσημες ανακοινώσεις οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται τους επόμενους μήνες, μετά την άρση καραντίνας».

Ο κ. Γιαννόπουλος , μιλώντας , την περασμένη εβδομάδα σε ψηφιακό πάνελ στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Εφευρετικοί Έλληνες» του ΣΕΒ , είπε συγκεκριμένα:

«Στο κομμάτι των εγκαταστάσεων η Ελλάδα έχει μείνει λίγο πίσω, αλλά ξέρω ότι θα ξεκινήσουν επενδύσεις. Επίκειται η δημιουργία μιας τέτοιας εγκατάστασης, ξέρω άτομα που ενδιαφέρονται».

news-ta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]