Επιστρέφει ο καλός καιρός το Σαββατοκύριακο


Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες, με τον ήλιο να επιστρέφει και τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή άνοδο.

Η σύντομη ανοιξιάτικη κακοκαιρία έφερε χιονιά σε πεδινές σχεδόν περιοχές και αρκετό κρύο, ωστόσο μέσα στο Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα πλησιάσει και πάλι τους 20 βαθμούς Κελσίου.


Πιο αναλυτικά την Παρασκευή η μέρα θα ξεκινήσει με αυξημένη συννεφιά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, ίσως ψιχαλίσει ή βρέξει τοπικά στις Κυκλάδες κυρίως στα νότια νησιά των Κυκλάδων και στα βορειότερα τμήματα της Κρήτης το ξημέρωμα. Άνευ ιδιαίτερης σημασίας οι βροχές αυτές, ο καιρός μάλιστα πολύ γρήγορα θα παρουσιάσει ανοίγματα και για το υπόλοιπο της ημέρας θα επικρατήσει περισσότερο ο ήλιος.


Στην υπόλοιπη χώρα, περιμένουμε το πρωί να κυλήσει με αίθριο καιρό από πλευράς φαινομένων και νεφώσεων, καθώς θα κάνει κρύο και μόνο προς το μεσημέρι στα βορειοανατολικά, δηλαδή σε περιοχές της Θράκης και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις κατά βάση αραιές. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, η μέρα θα κυλήσει με τον ήλιο να επικρατεί σχεδόν παντού, και μόνο σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και στην Πελοπόννησο, δηλαδή στα δυτικά και νότια, το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες μέχρι το βράδυ θα διαλυθούν.


Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει μικρή άνοδο, θα φτάσει στα βόρεια τους 11-13 βαθμούς και μέχρι 14°C στα υπόλοιπα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Παρόμοιες θερμοκρασίες και στη νησιώτική χώρα, από 11 στο βόρειο Αιγαίο, μέχρι 13°C σε Κρήτη, Ρόδο και Καστελόριζο. Το πρωί όμως θα διατηρηθεί το κρύο και θα δημιουργηθεί τοπικά παγετός σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.


Οι άνεμοι ήπιοι, θα πνέουν σε βορειοανατολικές διευθύνσεις στο Ιόνιο 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο 3-4 και πρόσκαιρα στα νότια 5, τοπικά και 6 μποφόρ.


Στην Αττική ο ήλιος θα κυριαρχήσει, ίσως το απόγευμα στα βόρεια αναπτυχθούν λίγες αραιές νεφώσεις ,αλλά σε σύνολο η μέρα θα κυλήσει με αίθριο καιρό. Η θερμοκρασία από 3-12 βαθμούς και οι άνεμοι σε ήπιες εντάσεις βόρειοι ,που το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιάδες.


Παρόμοιος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, από το πρωί θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, και εδώ όμως το μεσημεράκι στα ορεινά της Χαλκιδικής θα συννεφιάσει λίγο τοπικά, άνευ ιδιαίτερης σημασίας και φαινομένων. Μια καλή μέρα και για την συμπρωτεύουσα με κρύο, από 2-12°C η θερμοκρασία και ήπιο βοριά 2-4 μποφόρ.


Όσον αφορά τον καιρό του σαββατοκύριακου , το Σάββατο για άλλη μια μέρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας. Μια ανοιξιάτικη μέρα, καθώς πέρα από τον ήλιο, ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει, φτάνοντας το μεσημέρι τους 15-17°C στα ηπειρωτικά και 14-15°C στα νησιά του Αιγαίου. Ένα σχετικό κρύο θα κάνει βέβαια νωρίς το πρωί, κάποια απομεινάρια της πρόσφατης ψυχρής εισβολής παραμένουν. Οι άνεμοι εξασθενημένοι σε διάφορες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ και βορειοδυτικοί στα Δωδεκάνησα 4-5 μποφόρ.


Κλείνοντας, την Κυριακή ο καιρός θα είναι καλός, με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά κεντρικά και βόρεια και περισσότερο ήλιο νοτιότερα. Η θερμοκρασία θα επιστρέψει στα ανοιξιάτικα επίπεδα, με θερμοκρασίες το μεσημέρι που θα προσεγγίζουν τους 18-19 βαθμούς και λιγότερο κρύο νωρίς το πρωί, καθώς και οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο. Οι άνεμοι σε ήπιες εντάσεις στα πελάγη 2-3 και στα Δωδεκάνησα μέχρι 5 μποφόρ τοπικά. 

megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]