ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Η Άνοιξη πάντως δεν φαίνεται να το βάζει εύκολα κάτω κι έτσι αύριο αλλά κυρίως το διήμερο Σάββατο – Κυριακή θα κάνει αισθητή και πάλι την παρουσία της στη χώρα μας με κύρια χαρακτηριστικά την άνοδο της θερμοκρασίας, τις αραιές συννεφιές που στα νότια από το απόγευμα του Σαββάτου θα είναι πιο πυκνές αλλά και την Αφρικανική σκόνη με έμφαση την κεντρική και νότια χώρα,όπως αναφέρει σε ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Αναλυτικά ο κ.Μαρουσάκης αναφέρει:


 "Το χειμωνιάτικο πρόσωπό του μας δείχνει σήμερα ο καιρός με τους βοριάδες να κυριαρχούν και τα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους χαμηλά στη βόρεια Ελλάδα αλλά και να φτάνουν μέχρι και την Πάρνηθα στο νομό Αττικής, εξέλιξη για την οποία σας είχαμε ενημερώσει από τα τέλη του Φλεβάρη κιόλας όπου με αναρτήσεις μας αλλά και μέσα από τον τηλεοπτικό μας σταθμό OPEN - Το Ανοιχτό Κανάλι είχαμε κάνει λόγο για σημαντική αλλαγή στον καιρό από τις 10 Μαρτίου και για το δεύτερο δεκαήμερο. 

Η Άνοιξη πάντως δεν φαίνεται να το βάζει εύκολα κάτω κι έτσι αύριο αλλά κυρίως το διήμερο Σάββατο – Κυριακή θα κάνει αισθητή και πάλι την παρουσία της στη χώρα μας με κύρια χαρακτηριστικά την άνοδο της θερμοκρασίας, τις αραιές συννεφιές που στα νότια από το απόγευμα του Σαββάτου θα είναι πιο πυκνές αλλά και την Αφρικανική σκόνη με έμφαση την κεντρική και νότια χώρα. Μάλιστα την Κυριακή θα έχουμε και τοπικές λασπο - βροχές από την Πελοπόννησο και πιο νότια μιας κι ένα βαρομετρικό χαμηλό από τις ακτές της βόρειας Αφρικής θα περάσει από τα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας μας. 

Στους χάρτες 1-3 μπορείτε να δείτε την εξέλιξη των βροχοπτώσεων μέχρι και την Κυριακή. 

Στους χάρτες 4-6 μπορείτε να δείτε την εξέλιξη του ανέμου ενώ στους χάρτες 7-9 μπορείτε να δείτε την εξέλιξη της θερμοκρασίας η οποία θα φτάσει και ίσως ξεπεράσει τοπικά και τους 20 με 22 βαθμούς κελσίου. 

ΜΕ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ

Με την πανδημία να περιορίζει στο ελάχιστο τις μετακινήσεις μας, το πέταγμα του χαρταετού έστω και από την ταράτσα του σπιτιού μας ή από μια πολύ κοντινή στην οικία μας τοποθεσία κατάλληλη γι’ αυτή την δραστηριότητα θα ήταν ίσως μια παρηγοριά ή καλύτερα μια νότα αισιοδοξίας στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε. Δυστυχώς όμως ο καιρός δεν θα είναι με το μέρος μας μιας και για εκείνη την ημέρα μας ετοιμάζει μια ισχυρή κακοκαιρία η οποία θα απασχολήσει αρκετές περιοχές. 

Έτσι λοιπόν την Καθαρά Δευτέρα αναμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά, τα βόρεια αλλά και το ανατολικό Αιγαίο με τους ανέμους να στρέφονται σε δυτικούς βορειοδυτικούς και να φτάνουν ακόμη και τα επίπεδα θυέλλης 8 – 9 μποφόρ τόσο στην ξηρά όσο και τη θάλασσα ενώ δεν θα λείπουν και τα χιόνια σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση πρώτα στα δυτικά και βόρεια και από το απόγευμα και μετά στο σύνολο της χώρας μας. 

Στους χάρτες 10-12 μπορείτε να δείτε την εξέλιξη των βροχοπτώσεων, του ανέμου και της θερμοκρασίας για την Καθαρά Δευτέρα στη χώρα μας.  

ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΕΣ ΤΗ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Με διαδοχικές κακοκαιρίες οι οποίες είναι σε θέση να δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα θα κυλήσει το σύνολο της νέας εβδομάδας. Είναι πιθανό να δούμε τα χιόνια να κατεβαίνουν και πάλι σε χαμηλά υψόμετρα προς τη βόρεια Ελλάδα ενώ και οι ισχυρές βροχές – καταιγίδες είναι σε θέση να δημιουργήσουν πλημμυρικά επεισόδια με τους ανέμους να φυσούν σε μεγάλες εντάσεις. 

Στον τελευταίο μας χάρτη απεικονίζουμε το αίτιο για την βαρυχειμωνιά που φαίνεται να επηρεάζει τη χώρα μας στο υπόλοιπο του Μαρτίου όπου το ατμοσφαιρικό βουνό θα εξαπλωθεί προς τη βορειοδυτική Ευρώπη φέρνοντας ψυχρές αέριες μάζες ( μπλε αποχρώσεις ) στη γειτονία μας με συνέπεια την επικράτηση έντονα ασταθούς και ψυχρού καιρού. 

Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για να αντιμετωπίσουμε μία από τις τελευταίες δράσεις του φετινού Χειμώνα. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]