Ιωάννινα:Το ΚΕΠΑΒΙ και το κτήριο του παλιού Πανεπιστημίου στο Δημ.ΣυμβούλιοΟ Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για τις ενέργειες που γίνονται τόσο για το ΚΕΠΑΒΙ όσο και για την αξιοποίηση του κτηρίου στο παλιό Πανεπιστήμιο.

Όπως ανέφερε η μελέτη που έχει εκπονηθεί από την Τράπεζα Πειραιώς για την αξιοποίηση του ΚΕΠΑΒΙ δεν έχει παραληφθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου. Γίνεται τέτοια προσπάθεια  ενώ παράλληλα ο Δήμος συζητά με την ΚΕΠΑΒΙ ΑΕ και τους αργυροχόους.  

Η Γενική Συνέλευση του ΚΕΠΑΒΙ εντός των επομένων ημερών αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της ενώ ως το τέλος του μήνα θα υπάρχει οριστική απόφαση για την δυνατότητα αξιοποίησης του συγκεκριμένου κτιρίου για την μεταφορά του δημαρχείου.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης σε όλο το ιστορικό για την αξιοποίηση του κτιρίου στη Δομπόλη τονίζοντας ότι η συζήτηση άνοιξε μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό και την πρόθεσή του να το παραχωρήσει στην πόλη.

«Είναι δεδομένος ο διακριτός ρόλος του Πανεπιστημίου στην αξιοποίηση του κτιρίου. Είναι δεδομένο επίσης ότι η πόλη έχει σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους που δεν έχουν αξιοποιηθεί επαρκώς, όπως επίσης και Μουσεία τα οποία πρέπει να στηρίξουμε. Σε κάθε περίοδο όμως πρέπει να αξιολογούμε τις ανάγκες και να προχωρούμε με γνώμονα αυτές», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Τέλος στην προ ημερήσιας διάταξη συζήτηση αναφέρθηκε στις εξελίξεις για τον ΦΟΔΣΑ τονίζοντας ότι τα προβλήματα λύνονται με διάλογο και αυτό υποδεικνύει η απόφαση της Αποκεντρωμένης. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]