Ιωάννινα:Η ΑΣΕ ΠΑΜΕ για το νέο κλείσιμο των σχολείων από σήμερα ...και τα ανοιχτά Ειδικά Σχολεία

 


Συναδέλφισσες συνάδελφοι, 

Για μια ακόμη φορά τα σχολεία κλείνουν, αφού η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αρνούνται εδώ κι έναν χρόνο να πάρουν και το παραμικρό στοιχειώδες μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους. 

Έχει καταντήσει πραγματικά ανέκδοτο, να προσπαθούν τα κάθε λογής «παπαγαλάκια» της κυβέρνησης της ΝΔ, να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, λέγοντας ότι  «υπάρχει πολύ χαμηλή μεταδοτικότητα στα σχολεία», αλλά τα κλείνουν …«για να μην υπάρξει υπερμετάδοση του ιού»!!! 

Την αλήθεια την ξέρουμε όλοι: Ο τρόπος  που έχει επιλέξει η κυβέρνηση να λειτουργεί τα σχολεία, χωρίς αραίωση των τμημάτων, χωρίς πρόσθετους εκπαιδευτικούς, χωρίς συχνά – στοχευμένα τεστ σε επίπεδο σχολικής μονάδας και πρόσθετα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, αποτελούν εστίες μετάδοσης του covid19. Το απόδειξε η ίδια η πραγματικότητα, με τα σχολεία του νομού που τέθηκαν σε αναστολή τις τελευταίες βδομάδες και τα δεκάδες κλειστά τμήματα. 

Η κατάσταση όμως καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα σχολεία της Ειδικής Αγωγής που ακόμη και στις "βαθύ - κόκκινες" περιοχές παραμένουν ανοιχτά, χωρίς πρόσθετα - ουσιαστικά μέτρα. Το ότι μέχρι τώρα δεν έχουμε δει ακραίες καταστάσεις στα Ειδικά Σχολεία (με εξαίρεση τον θάνατο μαθητή στο ΕΕΕΕΚ Πειραιά)   οφείλεται στην υπευθυνότητα των γονέων και στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εκπαιδευτικών, του ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού. Το Υπουργείο παίζει στα ζάρια την υγεία των εργαζομένων και των μαθητών τους, καθώς όσο αυτά μένουν ανοιχτά χωρίς να λαμβάνονται τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα, τόσο οι κίνδυνοι μεγαλώνουν.

Επιπλέον, με το κλείσιμο των σχολείων Γενικής Αγωγής, τις επόμενες μέρες τα Ειδικά Σχολεία θα αποστελεχωθούν (όπως έγινε και στην καραντίνα του Νοέμβρη) λόγω των αδειών Ειδικού Σκοπού που - απόλυτα νόμιμα - δικαιούνται και παίρνουν οι γονείς-εκπαιδευτικοί. 

Με όλα τα παραπάνω, η ανησυχία και ο φόβος  κυριαρχούν, τόσο στους συναδέλφους μας, όσο και στους γονείς των μαθητών. Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτονται τα επικίνδυνα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, με τους δήθεν «κατά προτεραιότητα» εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής που θα  δημιουργούσαν πραγματικά ένα κλίμα ασφάλειας στα Ειδικά Σχολεία. Κοντεύει μήνας από την εξαγγελία τους και δεν έχει γίνει ούτε ένας εμβολιασμός εκπαιδευτικού, όταν είναι γνωστό σε όλους ότι οι εκπαιδευτικοί των Ειδικών Σχολείων είναι σχεδόν αδύνατο να προστατευτούν από τα κοινά ΜΑΠ (μάσκες, αντισηπτικά κλπ).

Κυβέρνηση, Υπουργείο Παιδείας, τοπική και περιφερειακή διοίκηση ν' αναλάβουν τις ευθύνες τους!

Απαιτούμε:

Να παρασχεθούν σε όλους τους μαθητές τα απαραίτητα μέσα για την εξ αποστάσεως  εκπαιδευτική υποστήριξή τους (Η/Υ τάμπλετ, internet κλπ). 

ΔΩΡΕΑΝ εξασφάλιση όλων των απαιτούμενων μέσων, για όλους τους εκπαιδευτικούς. Είναι αδιανόητο να δαπανούν οι εκπαιδευτικοί σημαντικά ποσά από τον μισθό τους για υλικά, που η ίδια η πολιτεία θα έπρεπε να τους έχει εξασφαλίσει, ώστε να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Να ξεκινήσουν ΕΔΩ και ώρα οι μαζικοί εμβολιασμοί εκπαιδευτικών, με άμεση προτεραιότητα σε όσους εργάζονται στα Ειδικά Σχολεία με οποιοδήποτε καθήκον ή σχέση εργασίας (μόνιμοι, αναπληρωτές, εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ, ΕΒΠ, καθαρίστριες κλπ).

Για τα ανοιχτά Ειδικά Σχολεία

Να διενεργούνται μαζικά - εβδομαδιαία, τεστ στο χώρο των σχολείων, για να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις και να παίρνονται μέτρα για τη φροντίδα των πασχόντων.

Να υπάρξει άμεσα φροντίδα, ώστε να έχουν όλα τα σχολεία Νοσηλευτή (εφόσον προκύψουν άδειες ειδικού σκοπού στους νοσηλευτές).

Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να καλυφθούν τα κενά των αδειών και να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα. Καμιά σκέψη για «κόψιμο αδειών» σε γονείς –εκπαιδευτικούς.

Να αξιοποιηθούν οι αίθουσες των κλειστών σχολείων και κάθε υποδομή, ώστε να μην συνωστίζονται  μαθητές και εργαζόμενοι.

Να γίνει αυστηρός έλεγχος από την Περιφέρεια για το εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στη μεταφορά των μαθητών. Να αυξηθούν τα δρομολόγια ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος.

Να υπάρξει πρόνοια από το Υπουργείο Παιδείας για τη συνέχιση των επιστημονικών  παρεμβάσεων, σε όσους μαθητές ΑμΕΑ κλείνει το τμήμα ή το σχολείο τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]