Θεοδωρίδου για το εμβόλιο της AstraZeneca:Λείπουν αποδείξεις για να ενοχοποιηθεί ένα τόσο χρήσιμο εμβόλιο


 Η πρόεδρος της Εθνικής  Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη σημερινή ενημέρωση του Υπ.Υγείας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι εθνικοί οργανισμοί διαφόρων χωρών αναστέλλουν προσωρινά για προληπτικούς λόγους τον εμβολιασμό με AstraZeneca λόγω πιθανής συσχέτισης με θρομοβοεμβολικά επεισόδια .

Σημείωσε όμως  ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων και ο ΠΟΥ που έχουν στην κατοχή τους όλα τα δεδομένα  με δηλώσεις τους  έχουν αποσυνδέσει την αιτιολογική συσχέτιση του εμβολίου με  τα θρομβοεμβολικά επεισόδια .

"Λείπουν αποδείξεις για να ενοχοποιήσει κανείς ένα τόσο χρήσιμο εμβόλιο "τόνισε χαρακτηριστικά .

Η Επιτροπή όπως οφείλει ερευνά μία προς μία όλες τις περιπτώσεις και επισημαίνει ότι ο αριθμός των εμβολιασμένων ατόμων δεν παρουσιάζει μεγαλύτερο αριθμό θρομβοεμβολικών επεισοδίων απ ότι ο γενικός πληθυσμός .

Η κ.Θεοδωρίδου είπε ακόμα ότι  ορισμένοι  όταν πηγαίνουν να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο παίρνουν αντιπηκτικά φάρμακα και αυτό είναι λάθος .

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού δίνει απόλυτη προτεραιότητα σε θέματα ασφάλειας και έχει κάνει για αυτό το θέμα 2 συνεδριάσεις .

Στη σημερινή της συνεδρίαση ομόφωνα έκρινε πως δεν συντρέχει λόγος αναστολής των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]