Μετά τη Γερμανία, σταματούν τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca η Γαλλία και η Ιταλία

 


Μετά τη Γερμανία, σταματούν τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca τόσο η Γαλλία όσο και η Ιταλία με την Ευρώπη να είναι σε κατάσταση συναγερμού.

Λίγη ώρα πριν η Γερμανία είχε ανακοινώσει την αναστολή της χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca προκαλώντας έντονη ανησυχία. Ο συναγερμός πλέον γενικεύεται σε όλη την Ευρώπη, καθώς τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν αμέσως μετά Γαλλία και Ιταλία.

Την απόφαση της Γαλλίας ανακοίνωσε ο ίδιος ο Εμανουέλ Μακρόν. Ο Γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε υποστήριξε πως ελπίζει γρήγορα να αρχίσει ξανά ο εμβολιασμός με το συγκεκριμένο εμβόλιο, αν δοθεί το «ΟΚ» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA). Η Γαλλία ζήτησε επίσημα απάντηση από τον ΕΜΑ για το εμβόλιο της AstraZeneca και μέχρι να πάρει απάντηση έβαλε «φρένο» στους εμβολιασμούς.


Την ίδια στιγμή, στην Ιταλία ο οργανισμός φαρμάκων της χώρας Aifa, αποφάσισε για προληπτικούς λόγους να σταματήσει τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca. Αντίστοιχη γνωμοδότηση περιμένει και η Ιταλία από τον ΕΜΑ, όπως και οι υπόλοιπες χώρες.

Στην Ελλάδα για την ώρα η Εθνική Αρχή Εμβολιασμού έχει δώσει το «ΟΚ» για να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία. Ωστόσο, με βάση τις εξελίξεις πανευρωπαϊκά δεν αποκλείεται να υπάρξει αλλαγή δεδομένων και στη χώρα μας.

πηγή newsique.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]