Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον ακριτικό Δήμο Κόνιτσας

 



Με λιτό τρόπο, χωρίς μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, με τη συμμετοχή ελάχιστων πολιτών, όπως επιβάλλουν οι συνθήκες της πανδημίας και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα, εορτάστηκε στην Κόνιτσα η επέτειος της 25ης Μαρτίου - 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού. 

Το πρωί της 25ης Μαρτίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα παρουσία των Αρχών της πόλης. 


Ακολούθως, στο μνημείο των Ηρώων έξω από το Δημαρχείο τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων, εκφωνήθηκε σύντομη ομιλία από τη φιλόλογο κα Γιάννα Νίκου και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Κόνιτσας κ. Νικόλαο Εξάρχου, τον Διοικητή του 583 Τάγματος Προκαλύψεως κ. Γεώργιο Χαρίτο, τον Διοικητή του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας κ. Ιωάννη Φερεντίνο, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας κ. Σπυρίδων Νάκος, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Αριστείδη Λαζογιάννη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κόνιτσας κ. Πρόδρομο Χατζηεφραιμίδη και τον εκπρόσωπο του Κόμματος «Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος» κ. Χαράλαμπο Τσούρη. Η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Κόνιτσας, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]