ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!

«Το Πάσχα θα έχουν εμβολιαστεί 2,5 εκατ. Έλληνες»


 Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο παθολόγος, λοιμωξιολόγος, και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Αθανάσιος Σκουτέλης, αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, και πώς θα εξελιχθεί από εδώ και πέρα η διαδικασία.

«Ένα από τα λίγα που πηγαίνουν καλά με την πανδημία, είναι οι εμβολιασμοί. Τον Απρίλιο αναμένεται μεγάλος αριθμός εμβολίων, περίπου 1,5 εκατ. δόσεις. Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, και ο δισταγμός που υπήρχε δεν υπάρχει πλέον. Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί πάνω από 1,5 εκατ. άνθρωποι με την πρώτη δόση. Το Πάσχα θα έχουν εμβολιαστεί περίπου 2,5 εκατ. Έλληνες. Πιστεύω ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο από την έναρξη των εμβολιασμών θα έχει εμβολιαστεί ένα 50-60% των πολιτών», είπε ο κ. Σκουτέλης.


«Υπάρχει σχεδιασμός για προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό των κάτω των 60 για τους εκπαιδευτικούς. Πιθανότατα τώρα θα προχωρήσουμε και στην προτεραιοποίηση άλλων ομάδων, για να βοηθήσουμε στο άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου. Τον Μάιο αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών. Υπάρχουν πολλά αιτήματα για πολλές επαγγελματικές ομάδες, και δεν μπορούν να καλυφθούν ταυτόχρονα όλες. Αν υπήρχαν τα εμβόλια θα ξέραμε από τώρα πότε θα εμβολιαστεί κάθε Έλληνας», σημείωσε ο ίδιος, αναφορικά με το πώς θα μπορούσα να βοηθήσουν οι εμβολιασμοί στο άνοιγμα του τουρισμού.


«Θα μπορούσαμε να στραφούμε σε άλλες χώρες για εμβόλια, αλλά εφόσον δεν έχουν πάρει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων δεν μπορούμε να το κάνουμε. Και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού αυτών που θα κάνουν πχ. το ρωσικό εμβόλιο δε θα γίνονται δεκτά σε χώρες της ΕΕ που δεν έχει εγκριθεί το εμβόλιο αυτό», εξήγησε ο κ. Σκουτέλης.


«Αυτές τις ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα για τους 65-69 ετών. Μετά είναι οι υψηλού κινδύνου και θα αρχίσουμε να κατεβαίνουμε και στις ηλικιακές ομάδες», πρόσθεσε αναφορικά με το πώς θα κινηθεί από εδώ και πέρα η διαδικασία.

megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]