Εμβολιασμοί:Στις 2 Απρίλη ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 65 - 69 ετών

 

Εμβόλιο AstraZeneca 28 περιπτώσεις θρομβώσεων σε 17 εκ.δόσεις 
«Ελπίζουμε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα μπορέσουν να δώσουν τις σωστές απαντήσεις για να επανέλθει εμπιστοσύνη στο εμβόλιο της "AstraZeneca" που είναι ένα ισχυρό όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας», είπε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον εμβολιασμό. Και αυτό καθώς, όπως ανέφερε, στο συγκεκριμένο εμβόλιο έχουμε στηρίξει πολλές ελπίδες. 


Παράλληλα, είπε πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων «συνεχίζει την ενδελεχή έρευνα προσπαθώντας να διευκρινίσει αν υπάρχει συσχέτιση του εμβολίου και αυτής της σπάνιας κατάστασης κλινικής οντότητας με σπάνιο συνδυασμό με θρομβώσεις και θρομβοπενία», το οποίο μέχρι στιγμής έχει συναντηθεί 28 φορές σε 17 εκατομμύρια δόσεων. Επίσης ανέφερε ότι υπάρχουν λεπτομερείς οδηγίες, πλέον και από τον Οργανισμό και από την ίδια την εταιρεία για τα σημεία και συμπτώματα που πρέπει να ευαισθητοποιήσουν τους ιατρούς για περίπτωση κατάστασης που θυμίζει ένα τέτοιο συμβάν το οποίο εκδηλώνεται 7 -14 μέρες από τον εμβολιασμό και έχει ως συμπτώματα είναι ασυνήθη έντονο θωρακικό ή κοιλιακό άλγος, ή πονοκέφαλο. Επιπλέον σημείωσε ότι τα θρομβωτικά επεισόδια που έχουν υπάρξει λόγω του εμβολίου δεν διαφέρουν από τα κοινά.


Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, είπε πως από τις 2 Απρίλη ανοίγει η πλατφόρμα ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 65 - 69 ενώ συμπλήρωσε πως θα υπάρχει λίστα αναμονής για την αναπλήρωση στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων και οι εκπαιδευτικοί. Τέλος, όσο για τα εμβολιαστικά κέντρα, αυτά θα ενεργοποιηθούν στο σύνολό τους, δηλαδή πάνω από 1.000, από 1η Απρίλη καθώς θα αρχίζουν να καταφθάνουν μεγάλες ποσότητες εμβολίων από τέσσερις εταιρείες. 


Τα θρομβοτικά επεισόδια του εμβολίου δεν διαφέρουν από τα κοινά. 

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]