ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σε αυτό το νοσοκομείο 1 χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας, δεν υπάρχει θάλαμος αρνητικής πίεσης για τη μη διασπορά του ιού!


Την τραγική κατάσταση που επικρατεί και στο Νοσοκομείο Λευκάδας, αλλά και τις κυβερνητικές ευθύνες αναδεικνύει ο Σύλλογος Εργαζομένων. 


«Εδώ και έναν χρόνο αναδεικνύουμε και διεκδικούμε ως υγειονομικοί μια σειρά από μέτρα και αιτήματα που δυστυχώς η κυβέρνηση όχι μόνο τα αγνοεί, αλλά αντίθετα μας στοχοποιεί και διώκει όσους αγωνίζονται για αυτά», σημειώνει και προσθέτει: «"Ατομική ευθύνη" ή κυβερνητική πολιτική επιλογή είναι το ότι ένα χρόνο μετά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν θαλάμους αρνητικής πίεσης για τη μη διασπορά του ιού αφού επέλεξαν το νοσοκομείο να νοσηλεύει περιστατικά covid; Δεν προσέλαβαν τις απαραίτητες ειδικότητες αναισθησιολόγους, πνευμονολόγους, παθολόγους. Δεν κατάφεραν να ανοίξουν τις 6 κλίνες της ΜΕΘ του νοσοκομείου, τις 4 κλίνες στο νοσοκομείο Άρτας, τις 4 κλίνες του νοσοκομείου Φιλιατών, ώστε να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες στην περιοχή, θωρακίζοντας τα νοσοκομεία. Πόσο θα κόστιζαν αυτά τα μέτρα;».


Παράλληλα, αναφέρεται στην έλλειψη αντιδραστηρίων για την πλήρη λειτουργία του μοριακού αναλυτή του νοσοκομείου, σημειώνοντας ότι «ο εξοπλισμός αυτός λόγω έλλειψης των αναγκαίων μέσων, προσωπικό, αντιδραστήρια ποτέ δεν λειτούργησε "επαρκώς" και σε 24ωρη βάση», κάτι που θα βοηθούσε στο να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος στην έγκαιρη διάγνωση, απομόνωση και ιχνηλάτηση θετικών κρουσμάτων». 


Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία «να αγωνιστούν μαζί μας για άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας μας, στηρίζοντας τα αιτήματα και των αγώνα των υγειονομικών, που όλο αυτό το διάστημα βρισκόμαστε στη πρώτη γραμμή παρά τις απαγορεύσεις, τις πειθαρχικές διώξεις και τη καταστολή»

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]