ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Σήμερα οι ανακοινώσεις για νέα μέτρα απαγόρευση κυκλοφορίας και «κόφτη» στα SMS


 Τα νέα μέτρα του lockdown θα ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς. Τα σενάρια για απαγόρευση κυκλοφορίας με νέο ωράριο, περιορισμούς στις μετακινήσεις, αλλαγές στη χρήση του SMS 13033 αλλά και κλείσιμο καταστημάτων βρίσκονται στο τραπέζι. Επίσης υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις για τα σχολεία.

Μετά την απόφαση της υποεπιτροπής των ειδικών λοιμωξιολόγων να ενταχθούν στις κόκκινες περιοχές τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και ολόκληρη η Αχαΐα η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη. Η κυβέρνηση λοιπόν ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέο lockodown τριών εβδομάδων.


Ποια νέα μέτρα θα μπουν ποια θα διατηρηθούν:

— Στην Αττική και σε όλες τις κόκκινες περιοχές κατά πάσα πιθανότητα θα διακοπεί πλήρως το click in shop.


— Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μπουν νέοι περιορισμοί στον κωδικό 6 του sms στο 13033. Να μην επιτρέπεται δηλαδή η αλλαγή περιοχής για άθληση και βόλτες όπως επιτρέπειται σήμερα.

— Σίγουρη θεωρείται η υποχρεωτική αύξηση της τηλεργασίας για το 70% των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες τις εργασίας.


— Ανοιχτό επίσης είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλάξει το ωράριο και για την απαγόρευση κυκλοφορίας, θεωρείται πιθανό να περιορισθούν οι ώρες από τις 18:00 έως τις 5:00 το πρωί αλλά μόνο για τα Σαββατοκύριακα και μόνο στις κόκκινες περιοχές. Αυτό σημαίνει ότι θα αλλάξουν και οι ώρες λειτουργίας καταστημάτων και σούπερ μάρκετ. Από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα παραμείνει στο γνωστό μέχρι σήμερα μοτίβο. Από την ενάτη βραδινή μέχρι την πέμπτη πρωινή.

— Επίσης εξετάζεται το κλείσιμο κομμωτηρίων, κέντρων μανικιούρ – πεντικιούρ, κέντρων αισθητικής, ΚΤΕΟ και συνεργείων αυτοκινήτων.


Αυτή που δε φαίνεται να αλλάζει είναι η οπτική της κυβέρνησης για τη λειτουργία των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Βαθύ «θέλω» του Μεγάρου Μαξίμου είναι τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά, με όλα τα δεδομένα να δείχνουν ότι αυτή θα είναι και η στρατηγική που θα επικρατήσει. Ωστόσο δεν αποκλείεται να οδηγηθούμε και σε κλείσιμο των γυμνασίων το επόμενο διάστημα.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]