ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

[Ελλάδα]Αναλυτικά τα μέτρα του νέου lockdown στην Αττική

Πηγή: Eurokinissi
 Στην εξειδίκευση των μέτρων του νέου lockdown στην Αττική, που αποφάσισε χθες η κυβέρνηση και θα ισχύσουν από αύριο Πέμπτη 11 Φλεβάρη στις 6 π.μ. έως τις 28 Φλεβάρη, προχώρησε πριν λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. 


Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε, κλειστά θα παραμείνουν το λιανεμπόριο, οι χώροι λατρείας (μόνο σε θρησκευτικές τελετές επιτρέπονται έως εννέα άτομα), τα δικαστήρια με εξαίρεση τα αυτόφωρα, τις υποθέσεις που επέρχεται αποφυλάκιση του κατηγορούμενου λόγω συμπλήρωσης του 18μηνου και ποινικών δικών που αφορούν κακουργήματα με σύντομο χρόνο παραγραφής.


Κλειστά θα είναι και τα σχολεία, που θα λειτουργούν μόνο με τηλεκπαίδευση κατά τις ώρες που γινόταν και το προηγούμενο διάστημα. Εξαίρεση αποτελούν τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής, θα λειτουργούν διαζώσης. 


Ανοικτά θα είναι τα καταστήματα τροφίμων, τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, τα βενζινάδικα, τα pet shop, των οπτικών, τα καθαριστήρια, τα συνεργεία αυτοκινήτων, τα ΚΤΕΟ και των τηλεπικοινωνιών με προαιρετικό ωράριο 7 π.μ. - 8.30 μ.μ και τα Σάββατα από 7 π.μ. έως 5:30 μ.μ.. Ανοικτές θα είναι και οι λαϊκές αγορές (με 50% συμμετοχή πωλητών, 3 μέτρα απόσταση μεταξύ των σημείων πώλησης και παράλληλες αγορές) ενώ παραμένει το delivery και το take away. Ειδικά για το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φλεβάρη τα ανθοπωλεία δύναται να λειτουργήσουν με click away και click inside, με ωράριο λειτουργίας από 9 π.μ. έως 5.30 μ.μ..


Θα ισχύει το απαγορευτικό κυκλοφορίας καθημερινά από τις 9 μ.μ. έως τις 5 π.μ. και το Σαββατοκύριακο μεταξύ 6 μ.μ. - 5 π.μ.


Η μετακίνηση εξακολουθεί να επιτρέπεται με sms (και τους έξι γνωστούς κωδικούς), δεν απαγορεύονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για άθληση και αναψυχή ενώ η εξυπηρέτηση αναγκών κατοικίδιων συστήνεται να είναι σε κοντινή απόσταση από την οικία.


Επίσης, η πληρότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα έχει ως μέγιστο το 65% και το 50% σε πλοία (55% εφόσον διαθέτουν καμπίνες) ενώ επιτρέπεται ο οδηγός και δύο επιβάτες σε ΙΧ και Ταξί (εξαιρουμένων ανηλίκων τέκνων και ατόμων που χρήζουν βοήθειας).


Ανακοινώθηκε πως ο Δημόσιος Τομέας θα εξυπηρετεί μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και μόνο κατόπιν ραντεβού. Οι δημόσιες υπηρεσίες θα λειτουργούν με τηλεργασία σε μέγιστο δυνατό βαθμό. 

ΠΗΓΉ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]