Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα το πέρασμα της "Μήδειας" για τους παραγωγούς της Πρέβεζας

 


Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα το πέρασμα της "Μήδειας" για τους παραγωγούς της Πρέβεζας οι οποίοι βρίσκονται εν αναμονή ανακοινώσεων για αποζημιώσεις από το lock down-

Μέχρι το τέλος του μήνα ανακοινώσεις από τον ΕΛΓΑ και για τα εσπεριδοειδή

Χωρίς ευτυχώς ιδιαίτερα προβλήματα για τους παραγωγούς κηπευτικών της Πρέβεζας "κύλησε" το πέρασμα του χιονιά από την περιοχή. Ο δυνατός αέρας προκάλεσε μικροζημιές σε θερμοκήπια ενώ η θερμοκρασία για λίγη ευτυχώς ώρα έφτασε τα ξημερώματα της Τρίτης στους -7 βαθμούς Κελσίου , ωστόσο οι παραγωγοί κατάφεραν να "σώσουν" την κατάσταση.

Μεγάλο πρόβλημα γι' αυτούς παραμένει η θέσπιση αποζημιώσεων για την πτώση που υπέστη ο τζίρος τους λόγω του παρατεταμένου lock down και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει συμφωνία μεταξύ των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών για να προχωρήσει η συγκεκριμένη απόφαση που θα αφορά όλη την Ελλάδα (και βέβαια και την Πρέβεζα). Την ίδια στιγμή μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να υπάρχουν θετικές εξελίξεις σχετικά με αποζημιώσεις παραγωγών εσπεριδοειδών Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας από τον ΕΛΓΑ.

Το θέμα τέθηκε υπόψη του προέδρου του Οργανισμού Ανδρέα Λυκουρέντζου από την θεματική Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα οργάνωσης, συντονισμού και επεξεργασίας υποβολής προτάσεων για την προώθηση των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου Αναστασία Σίμου -Τάσιου. Η κ. Σίμου-Τάσιου έθεσε υπόψη του κ. Λυκουρέντζου την ζημιά που υπέστησαν οι παραγωγοί οι οποίοι είδαν να μένουν αδιάθετα τα προϊόντα τους λόγω covid 19 και καιρικών συνθηκών και όπως ανέφερε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας η Αντιπεριφερειάρχης , υπόσχεση του προέδρου του ΕΛΓΑ είναι ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις οι οποίες με δεδομένη πλέον και την ζημιά που προκάλεσαν οι χαμηλές θερμοκρασίες στα εσπεριδοειδή της περιοχής.

Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]