ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ...ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Έρευνα Νοσοκομείου Λάρισας: Κύριες πηγές υπερμετάδοσης κορωνοϊού εστίαση-εκπαίδευση

 


Στην εστίαση, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια αποδίδεται η διάδοση του κορωνοϊού, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας. Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που εξετάζει τη διασπορά του κορωνοϊού από την πλευρά των εργαζομένων. Σύμφωνα με τον  επικεφαλής, καθηγητή Πνευμονολογίας,  κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη, η  συγκεκριμένη έρευνα δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα τροφοδοσίας / εστίασης είχαν κατά 22% μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σε σχέση με τους εργαζομένους άλλων κλάδων ή τους συνταξιούχους και, στην πλειοψηφία τους, ήταν ασυμπτωματικοί.

Ένα άλλο σημαντικό εύρημα αυτής της μελέτης ήταν ότι, πριν από το lockdown, το ένα τρίτο των νεοδιαγνωσθέντων ασθενών, ανήκαν στον κλάδο της διδασκαλίας και της εκπαίδευσης, με την πλειοψηφία αυτών (20%) να είναι φοιτητές. Μάλιστα το 40% αυτής της κατηγορίας ήταν ασυμπτωματικoί.

Έναν μήνα μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, καταγράφηκε μία σημαντική μείωση κατά 50% στο ποσοστό των μολύνσεων στην τοπική κοινότητα, χωρίς να προκύπτουν πλέον διαφορές αναφορικά με την ευαλωτότητα των εργαζομένων στα βασικά επαγγέλματα.


 


ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3// ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]