Δικαίωση καταναλωτή ,για παράνομα τηλεφωνήματα, (διαφημιστικά), ενώ είχε κάνει άρνηση υποδοχής αυτών...


  ......... μέσω του τηλεφωνικού παρόχου του


Με αφορμή την δικαίωση του καταναλωτή,  που προσέφυγε στην Δικαιοσύνη  ασκώντας Αγωγή,για τηλεφωνήματα που δεχόταν , για εμπορικές προωθήσεις, και ενώ είχε ήδη ζητήσει, με αίτησή του από τον τηλεπικοινωνιακό του πάροχο , την ένταξη του στο Μητρώο του άρθρου 11 του Ν. 3471 /2006, ΑΛΛΆ και τις καθημερινές  καταγγελίες των καταναλωτών ,προς την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης η Ενωση ,ενημερώνει:


Συγκεκριμένα και  σύμφωνα με την Δικαστική απόφαση, υπάλληλοι εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, πραγματοποίησαν κλήσεις προς τον τηλεφωνικό αριθμό του καταναλωτή που άσκησε την αγωγή, προκειμένου να του προωθήσουν τις εμπορικές υπηρεσίες της, παρά το γεγονός ότι ο ενάγων είχε ήδη ζητήσει, με αίτησή του ,στους τηλεπικοινωνιακούς του παρόχους ,,την ένταξη του στο Μητρώο του άρθρου 11 του Ν. 3471 /2006, που είναι ο ειδικός κατάλογος με τα τηλέφωνα των καταναλωτών – συνδρομητών που δεν επιθυμούν να δέχονται κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων για διαφημιστικούς σκοπούς.

Οι κλήσεις συνεχίστηκαν παρά τις προφορικές αλλά και έγγραφες εκκλήσεις του προς τους εκπροσώπους της εταιρείας να μην τον ενοχλούν, καθώς του προξενούσαν ψυχική αναστάτωση και απώλεια του προσωπικού και εργασιακού του χρόνου, προκειμένου να απαντήσει στις κλήσεις της εναγομένης, καθόσον η διεύθυνση κατοικίας του αποτελεί και επαγγελματική έδρα του. Το ζήτημα της ελάχιστης αποζημίωσης των 10.000 ευρώ

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η διάταξη ν. 3471/2006, ως προς το ελάχιστο χρηματικό όριο, είναι αντισυνταγματική, καθόσον η ρύθμιση αυτή αντιβαίνει στη διάταξη του άρθρου 25 παρ. 1 εδ. δ’ του Συντάγματος και την θεσμοθετούμεvη με αυτήν αρχή της αναλογικότητας, καθόσον η καθιέρωση με την ως άνω διάταξη μόνο του στοιχείου της παραβίασης των διατάξεων των προσωπικών δεδομένων για τον καθορισμό του ελάχιστου ορίου χρηματικής ικανοποιήσεως στο, κατά τα διδάγματα της κοινής πείρας, ιδιαίτερα σημαντικό ποσό των 10.000 ευρώ, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το είδος και η βαρύτητα της προσβολής, δεν είναι εν στενή εννοία αναλογική, διότι η βλάβη που προκαλείται με την υποχρέωση καταβολής αυτού του χρηματικού ποσού είναι, στις περιπτώσεις ελαφρών εξ απόψεως είδους και βαρύτητας προσβολών και αντιστοιχεί το εν λόγω κατώτατο όριο χρηματικής ικανοποιήσεως, δυσανάλογα επαχθέστερη από την επιδιωκόμενη ωφέλεια του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου, η τιμή και η υπόληψη του οποίου προσβλήθηκε


Στην προκειμένη περίπτωση, το δικαστήριο έκρινε ότι με βάση το είδος του θιγομένου αγαθού, του μεγέθους και της έντασης της προσβολής, των συνθηκών τέλεσης αυτής, του βαθμού υπαιτιότητας της εναγομένης και της κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης ,των διαδίκων μερών, η καταβλητέα εύλογη χρηματική ικανοποίηση πρέπει να ορισθεί στο ποσό των 3.000 ευρώ. "

Τέλος, επειδή το πρόβλημα των οχλήσεων συνεχίζεται και οι  καταγγελίες σας αυξάνονται , σας εφιστούμε την προσοχή επί των παραπάνω , γνωρίζοντας σας ,ότι υπάρχει Νομοθεσία ,η οποία σας προστατεύει.Οι παραβάτες των μη νόμιμων   ενεργειών , διώκονται και τιμωρούνται Δικαστικώς!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]