Δήμος Ζηρού:Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο σε μία λιτή τελετή απόδοσης τιμών στη μνήμη των Μπιζανομάχων



Με μία  λιτή τελετή και με αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας για την Covid 19, έγινε σήμερα Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2021 η απόδοση τιμών στη μνήμη των Μπιζανομάχων. Ήταν μία διαφορετική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο μνημείο Μπιζανομάχων στη Φιλιππιάδα, παρουσία του Δημάρχου Ζηρού κ. Νικόλαου Καλαντζή, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστου Χασίδη, του αντιδημάρχου κ. Βασίλη Παπαβασιλείου και του προέδρου της Κοινότητας Φιλιππιάδας κ. Δημήτριου Κωστάκου. Με το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης, την οποία τέλεσε ο πατέρας Λάμπρος Φλυτούρης, ο Δήμαρχος Ζηρού κατέθεσε στεφάνι, στη μνήμη των πεσόντων ηρώων. 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, σημείωσε: «Σήμερα –όπως κάθε χρόνο- τιμήσαμε τη μνήμη των Μπιζανομάχων. Αν και η τελετή λόγω των ειδικών συνθηκών, είχε, κατά κάποιο τρόπο, συμβολικό χαρακτήρα, ωστόσο δεν ήταν λιγότερο ουσιαστική. Δεν ξεχνάμε τους ήρωες Μπιζανομάχους που θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση της Ηπείρου. Κρατάμε ολοζώντανα στη μνήμη μας και ψηλά στη σκέψη μας και στις προσπάθειές μας, τα ιδανικά που ενέπνευσαν τους Μπιζανομάχους και όλους τους αγωνιστές της ελληνικής επανάστασης και είναι πάντα σπουδαία και επίκαιρα». 



    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]