ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Έσωσε την Αθήνα από τα χιόνια όχι ο Πατούλης αλλά η Περιφέρεια…Στερεάς Ελλάδας

 


Ένα caso που θα έκθετε την Αθήνα διεθνώς , αποσόβησε η μεγάλη βοήθεια που τους εστάλη από την Περιφέρεια …Στερεάς Ελλάδας , για τον αποχιονισμό των οδικών αρτηριών της .

Ακόμη και κεντρικές δικές αρτηρίες της Αθήνας , όπως η Πανεπιστημίου , ήταν απροσπέλαστες ή πολύ επικίνδυνες για τη διέλευση οχημάτων , μέχρι να φθάσει η βοήθεια αυτή .

Ενώ άλλα λιγότερα κεντρικά σημεία « θύμιζαν» Αράχωβα.

Αιτίες ο ελλιπής μηχανισμός σε σχετικά οχήματα και άλλα μέσα του δήμου και κυρίως η παντελώς απούσα αρμόδια Περιφέρεια Αττικής με τα δεκάδες οχήματα που διαθέτει.

Φυσικά για το δήμο υπάρχει η εύγλωτη και λογική απάντηση ότι δεν είναι δυνατόν για κάποιες τέτοιες «ακραίες» για την Αθήνα , όχι όμως πχ και για τη Θεσσαλονίκη ή τη Θήβα- καταστάσεις , που παρουσιάζονται κάθε μια φορά 5 ή 10 χρόνια , να διαθέτει έναν κοστοβόρο τέτοιο μηχανισμό .

Για την Περιφέρεια Αττικής , αυτό όμως δεν ισχύει :

Τόσο διότι διαθέτει δεκάδες ειδικά οχήματα και τεράστιο οικονομικό προυπολογισμό , που της επιτρέπει να αγοράζει πχ δεκάδες πυροσβεστικά για να τα δωρίζει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη , αν και υποχρεωμένο να πράξει κάτι τέτοιο είναι το Υπουργείο…

Όσο και γιατί όλες τις προηγούμενες ημέρες ο ίδιος ο κ. Πατούλης καθησύχαζε τους πολίτες της Περιφέρειας Αττική , ότι τάχα ήταν πανέτοιμη , υπήρχε σχεδιασμός κ.α . Οργανώνοντας ακόμη και τηλεδιασκέψεις με δημάρχους για το πως θα τους « βοηθήσει» ή θα συντονιστούν.

Φυσικά δεν ήταν μόνο η Αθήνα , από την οποία ήταν απούσα η Περιφέρεια Αττικής . Ήταν όλοι σχεδόν οι δήμοι του Λεκανοπεδίου .


Η Αθήνα


Είναι χαρακτηριστικό ότι για ολόκληρο το δήμο της Αθήνας και με κεντρικές λεωφόρους που είναι της αρμοδιότητας της , η Περιφέρεια Αττκής , διέθεσε μόνο …2 μηχανήματα , σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων.

Σ΄αντίθεση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το δήμο Λαμίας , που έστειλαν …15 μηχανήματα –οχήματα , ανταποκρινόμενοι στην έκκληση του δημάρχου , Κώστα Μπακογιάνη , παρά τα σημαντικά προβλήματα που και εκείνοι αντιμετώπιζαν .

Με αυτά κυρίως τα μηχανήματα και άλλα 22 δικά του καθώς και 15 συνεργεία που έριχναν αλάτι , έδωσε ο δήμος Αθηναίων τη μάχη , να μείνουν τουλάχιστον οι κεντρικές οδικές αρτηρίες ασφαλείς για τους οδηγούς .

Και επίσης να είναι προσβάσιμα τα νοσοκομεία της πόλης. Ειδικά συνεργεία του καθάρισαν τους δρόμους γύρω από τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Λαϊκό», «Ερυθρός Σταυρός», «Ερρίκος Ντυνάν», «Αρεταίειο», «Γεώργιος Γεννηματάς», «ΝΙΜΤΣ», «Παίδων», «Σωτηρία», «Ελπίς», «Άγιος Σάββας», «Αγία Ελένη», «Αλεξάνδρα», «Ιπποκράτειο», «Έλενα», «Παμμακάριστος» και «Λητώ».

news-ta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]