Το Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει τον αγώνα των σπουδαστών στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔΤο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει τον αγώνα των σπουδαστών στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ στην πόλη μας.

Η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας αντί να πάρει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων και πανεπιστημίων, ψηφίζει νόμους που απαξιώνουν όλο και περισσότερο τον δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας. Μετατρέπει όλο και περισσότερο την μόρφωση σε εμπόρευμα και εντείνει την καταστολή.

Ο νόμος 4763/21-12-2020 που ψήφισε η κυβέρνηση τον Δεκέμβρη του 2020 απαξιώνει ακόμα περισσότερο τις σχολές ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ, που αντί για πτυχίο επιπέδου 4 (αντίστοιχο του Λυκείου) θα δίνουν στους σπουδαστές τίτλο σπουδών επιπέδου 3 (κάτι μεταξύ Γυμνασίου και Λυκείου δηλαδή, αντίστοιχο των παλιών ΣΕΚ).

Το χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των σπουδαστών της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επίθεσης στην ζωή και στα δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα.

Ο κοινός αγώνας φοιτητών, μαθητών, εργαζομένων θα καταργήσει αυτούς τους νόμους στην πράξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]