Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο:Το ξεχωριστό παραμύθι της ΕΛ.ΑΣ για την ασφάλεια των παιδιών ....[βίντεο]

 

Δείτε την αφήγηση της Κάρμεν Ρουγγέρη από το 1:48:56 

-300 υποθέσεις για σεξουαλική κακοποίηση και πορνογραφία παιδιών χειρίστηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το 2020.

-Το 2,6% των δραστών ήταν ανήλικοι 

-Στην Ελλάδα παρουσιάζεται αύξηση 13,8% στο σύνολο των νέων υποθέσεων που χειρίστηκε η Υπηρεσία και 13,66% στις υποθέσεις των απατών.

Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, διοργάνωσε  σήμερα μία εξαιρετική  διαδικτυακή ενημέρωση με θέμα «Βάζουμε όρια στη χρήση του διαδικτύου - Επενδύουμε σε ένα ασφαλές μέλλον για τα παιδιά μας».


Στόχος φέτος είναι η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με θέματα που αφορούν παιδιά ηλικίας από 04 έως 10 ετών από τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία ενός ισχυρού πλέγματος προστασίας των παιδιών από επισφαλείς διαδικτυακές συμπεριφορές.


Ενισχύοντας την προσπάθεια να θωρακίσει τους ψηφιακούς πολίτες του μέλλοντος, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσίασε   για πρώτη φορά το παραμύθι με τίτλο «ο Σίφης ο Ποντικός & το Διαδίκτυο», το οποίο συνέγραψε η κ. Κάρμεν Ρουγγέρη σε συνεργασία με την Υπηρεσία .

Η κ.Ρουγγέρη με την ανάγνωση του παραμυθιού καθήλωσε μικρούς και μεγάλους και κατάφερε να περάσει με απλό τρόπο στα παιδικά μυαλά πως   θα πρέπει να χειρίζονται το διαδίκτυο και τί να προσέχουν.




-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]