Ιωάννινα:Νέα φοιτητική κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

 


Παρά τις κάθετες διαφωνίες, τους έντονους προβληματισμούς και τις διαρκές μαζικές κινητοποιήσεις από το σύνολο της Πανεπιστημιακής-εκπαιδευτικής κοινότητας, των φοιτητών και των πολιτών, το νομοσχέδιο Κεραμέως, κατατίθεται για ψήφισμα. Χωρίς καμία θέληση να ακουστεί η αντίθετη άποψη στον δημόσιο διάλογο, απαγορεύοντας τις συναθροίσεις και προβάλλοντας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ένα αφήγημα που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Χαρακτηρίζοντας τους φοιτητές ως ''εν δυνάμει'' εγκληματίες και όχι ως ''εν δυνάμει'' επιστήμονες του αύριο.

 Όταν ο διάλογος είναι προσχηματικός και μονόπλευρος, τον κατευθύνουν μέθοδοι προπαγάνδας, σιωπαίνοντας την πλειονότητα των απόψεων, πλήττοντας τον δημοκρατικό χαρακτήρα της κοινωνίας. Θα ήταν εθελοτυφλία απο την πλευρά μας,να μην δούμε ότι με αυτές τις μεθοδεύσεις θα χρησιμοποιηθούν σε όλες τις βαθμίδες της παιδείας και κατά συνέπεια στο ευρύ κοινωνικό σύνολο.

 Θέτοντας σε κατάσταση λογοκρισίας την έκφραση απόψεων και καλλιεργώντας φόβο στην διακίνηση διαφορετικών πολιτικών και ιδεολογικών θέσεων, η ελευθερία του λόγου συρρικνώνεται και η κρατική επιβολή κυριεύει.  Με κίνδυνο οι χώροι των ανοικτών αμφιθεάτρων και των ακαδημαϊκών ιδεών προς την κοινωνία, να μετατραπούν σε κλειστούς και εσωστρεφής χώρους, να υπερισχύσει  η προπαγάνδα ενάντιά της ελευθερία του λόγου  και στον δημοκρατικό χαρακτήρα των πολυφωνικών θέσεων.

Σε συνέχεια των μαζικών κινητοποιήσεων της προηγούμενης Πέμπτης, ο Φοιτητικός Σύλλογος Καλών Τεχνών Ιωαννίνων συμμετέχει στη συγκέντρωση και καλεί , τους φοιτητικούς συλλόγους, την Πανεπιστημιακή-εκπαιδευτική κοινότητα,  τη νεολαία ,το εκπαιδευτικό κίνημα και το λαό, να συνεχίσουν στο δρόμο του ενιαίου μαζικού αγώνα, για να μην περάσει το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως.

Καλούμε στη κινητοποίηση φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία αυτή την Τετάρτη, 10/2: Γιάννενα, 12:00, Περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]