Τηλεδιάσκεψη του Θωμά Μπέγκα με την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων



Διαδικτυακή συνάντηση με τη διοίκηση της Ένωσης ξενοδόχων νομού Ιωαννίνων είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης και ο σύμβουλος του σε θέματα τουρισμού, την περίοδο που διετέλεσε δήμαρχος Ιωαννίνων, Στέφανος Ζέρβας.

Σε αυτή τέθηκαν μια σειρά θεμάτων που αφορούν τόσο στην ανάγκη στήριξης του κλάδου που έχει πληγεί όσο λίγοι εξαιτίας της πανδημίας του covid-19, όσο και στην ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη συνέχισης του εγχειρήματος «Τουριστική Προβολή» στη βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου.

Η συζήτηση που εκτυλίχτηκε ήταν πραγματικά ενδιαφέρουσα και τα κοινά σημεία πολλά, καθώς μεταξύ του κ. Μπέγκα και των εκπροσώπων των Ξενοδόχων υπήρξε μια ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία την περίοδο που ο ίδιος ήταν δήμαρχος Ιωαννίνων.

Από την πλευρά του επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», τόνισε ότι η πολιτική αντίληψη σε σχέση με την τουριστική προβολή θα πρέπει να βασίζεται σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με ξεκάθαρη στοχοθεσία και μετρήσιμα αποτελέσματα, το οποίο ως ένα δυναμικό εργαλείο πρέπει να αξιολογείται και να εξελίσσεται συνεχώς, καθώς κι ότι οι στρατηγικοί στόχοι για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή μας θα πρέπει να είναι πολλαπλών κατευθύνσεων και όχι μονοθεματικοί.

Πρόσθεσε δε, ότι ως δημοτική αρχή η παράταξή του στηρίχτηκε σε αυτή την πολιτική επιλογή, πιστεύοντας ακράδαντα ότι η τουριστική στρατηγική πρέπει να καταστρώνεται μαζί με τους ξενοδόχους, αλλά και όλους τους επαγγελματίες που σχετίζονται με το αντικείμενο, ως στρατηγικούς εταίρους και ισότιμους συνομιλητές. 

Παράλληλα, τόνισε ότι ο σχεδιασμός πρέπει να βασίζεται στη λογική της δικτύωσης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των προορισμών που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον σε όλη την έκταση του νομού Ιωαννίνων καθιστώντας πιο ελκυστικό το τουριστικό προϊόν.

«Το μέγεθος τους εγχειρήματος είναι μεγάλο και απαιτεί όλοι οι φορείς να συνεργαστούμε, όπως ακριβώς συνέβη στην προηγούμενη δημοτική περίοδο όπου με δική μας πρωτοβουλία, ο δήμος Ιωαννιτών συνεργάστηκε στενά με την Μητρόπολη Ιωαννίνων, την Περιφέρεια Ηπείρου, το Πανεπιστήμιο, τα Επιμελητήρια και τους επαγγελματικούς φορείς που σχετίζονται με το αντικείμενο για να προωθήσουν τον τουριστικό προορισμό ‘’Ιωάννινα’’. Δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν αξιοποίησε τη δουλειά που της παραδώσαμε για να το συνεχίσει», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας για να καταλήξει απευθυνόμενος στα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων πως η παράταξή του θα σταθεί στο πλευρό τους με όλες της τις δυνάμεις υποστηρίζοντας μια σειρά δικαίων αιτημάτων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του δήμου Ιωαννιτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]