Ιωάννινα:Προστατευτικές μπάρες στον κεντρικό δρόμο εισόδου της Καστρίτσας μετά από πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου[φωτό]


 Κατόπιν πρωτοβουλίας και έγγραφου αιτήματος του Πολιτιστικού συλλόγου Καστρίτσας προς την Εγνατία Οδό Α.Ε., σχετικά με το θέμα της τοποθέτησης προστατευτικών μπαρών - στηθαίων στον κεντρικό δρόμο εισόδου της Καστρίτσας (περιοχή Μύτικα), χθες  17/2/2021 η Εγνατία Οδός απάντησε θετικά στο αίτημα του συλλόγου και ξεκίνησε ήδη η πρώτη ημέρα της τοποθέτησης των προστατευτικών μπαρών ασφαλείας στο προαναφερθέν σημείο.

Να αναφέρουμε ότι το θέμα της πτώσης των βράχων στο σημείο της "Μύτικας", όπως και το επικίνδυνο θέμα της έως τώρα έλλειψης προστατευτικών μπαρών στην άκρη του οδοστρώματος προς τη μεριά του λάκκου, έχει αναφερθεί αρκετές φορές τόσο από το Πολιτιστικό σωματείο Καστρίτσας, όπως και από την τοπική Κοινότητα του χωριού και στην Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά και στο Δήμο Ιωαννιτών (ο οποίος δρόμος είναι και Δημοτικός άλλωστε), χωρίς ποτέ κανείς από τους δύο ανίκανους και αδιάφορους φορείς να ενδιαφερθεί για τα ζητήματα της περιοχής μας.

Η αμέλεια της τοπικής πολιτείας λοιπόν οδήγησε το Πολιτιστικό σωματείο να θέσει την επικινδυνότητα του σημείου από τα δύο αυτά στοιχεία, σαν θέμα παραπόνου και πολιτειακής αμέλειας στον Εισαγγελέα πρωτοδικών Ιωαννίνων και αναμένει  την απόφαση του με μεγάλο ενδιαφέρον.

Επίσης στη συνέχεια για να μη ξανά θρηνήσει η περιοχή  κάποιο θύμα όπως παλαιότερα δυστυχώς στο σημείο από ενδεχόμενη πτώση οχημάτων εντός του λάκκου, κοινοποίησαν  μετά από πρωτοβουλία  τους την εν λόγω αίτηση στην Εγνατία Οδό Α.Ε. για τοποθέτηση μπαρών στο σημείο, πράγμα που έγινε άμεσα αποδεκτό από την προαναφερθείσα εταιρία και αύριο 18/2/2021 η τοποθέτηση των προστατευτικών μπαρών θα ολοκληρωθεί χαρίζοντας ασφάλεια και σιγουριά στα επικίνδυνα, στενά σημεία της κεντρικής εισόδου του χωριού προς κάθε διερχόμενο οδηγό.

Ο Πολιτιστικός σύλλογος ευχαριστεί  θερμά την Εγνατία Οδό Α.Ε. για την άμεση ευαισθητοποίηση και ανταπόκριση της στο αίτημα του  , καθώς έπειτα και την τοπική Κοινότητα που με ομοφωνία των αιρετών μελών της δέχθηκε την χωροθέτηση των προστατευτικών στηθαίων από το Πολιτιστικό  σωματείο και την Εγνατία Οδό Α.Ε. στο σημείο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]