ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων:Το νομοσχέδιο της καταστολής και των νέων φραγμών να αποσυρθεί!

 


Το νομοσχέδιο της καταστολής και των νέων φραγμών να αποσυρθεί!

    

Με μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις δίνουμε απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης με αίτημα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, να ανοίξουν τώρα οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, να θωρακιστούν τα σχολεία από την πανδημία, όπως διεκδικούν γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και οι οικογένειες τους. 

Εδώ και ένα χρόνο τα πανεπιστήμια δεν έχουν ανοίξει ούτε μια μέρα για τους φοιτητές, συνεχίζουν όμως να προωθούν τις επιχειρηματικές τους δράσεις. Με αυτό το σκοπό, μόνο πρόσφατα, εγκρίθηκαν 27 εκατομμύρια για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ ο προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου για να λειτουργήσει έναν χρόνο είναι μόλις 5 εκατομμύρια! 

Το ποτήρι ξεχείλισε με το νομοσχέδιο που βάζει νέους φραγμούς στις σπουδές, εντείνει την κατηγοριοποίηση των πανεπιστημίων, ενισχύει το χαρακτήρα του Λυκείου ως ανταγωνιστικού εξεταστικού κέντρου και εντείνει την καταστολή.

Πολλοί από τους αυριανούς επιστήμονες, για τους οποίους «νοιάζεται» τάχα η κυβέρνηση και θέλει να «αναβαθμίσει» τις σπουδές τους, πετώντας μερικές χιλιάδες απ' αυτούς έξω από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έχουν χάσει ήδη το ένα τέταρτο των σπουδών τους!

Δεν έχουν δει καμία στήριξη για τα ενοίκια που «τρέχουν» και για σπίτια που χρειάζεται να συντηρούν, για συγγράμματα που δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους πριν από την εξεταστική, για τεχνικό εξοπλισμό που απαιτήθηκε για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα πανεπιστήμια για τους φοιτητές ούτε το εαρινό εξάμηνο!

Και την ώρα που δεν κάνει καμία συζήτηση για την αναγκαία ενίσχυση των ιδρυμάτων με προσωπικό, για αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών και ενίσχυσή τους ώστε να λειτουργήσουν ξανά τα ΑΕΙ, η κυβέρνηση ενισχύει με 30 εκατομμύρια ευρώ την καταστολή. Στόχος της είναι να βάλει φίμωτρο στο οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, στους αγώνες και τα δίκαια αιτήματα του.  Ομολογούν ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι μόνιμο συστατικό στοιχείο δεμένο με την επίθεση στη ζωή, στα δικαιώματα των εργαζομένων και των αγώνων της νεολαίας.

Οι φοιτητές δεν έχουν ανάγκη από κάμερες και αστυνομία, αλλά από ανοιχτές σχολές και υψηλού επιπέδου σπουδές. Έχουν ανάγκη από δωρεάν σίτιση και στέγαση, όχι από αποκλεισμούς και νέα εμπόδια στα μορφωτικά τους δικαιώματα. Όλα αυτά δηλαδή που τους στερεί η διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, με τη σημερινή της ΝΔ να παραλαμβάνει τη σκυτάλη από την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, κόβοντας και ράβοντας τα πανεπιστήμια στα μέτρα των κατευθύνσεων της ΕΕ και του κεφαλαίου, για τις ανάγκες της κερδοφορίας του. 

Η αγωνία και η αγανάκτηση των φοιτητών συναντιέται αυτές τις μέρες με αυτή των γονιών, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών τους που με το άνοιγμα των σχολείων χωρίς - και πάλι - κανένα επιπλέον μέτρο προστασίας, μετρούν κρούσματα και κινδύνους.

Φοιτητές, εργαζόμενοι, γονείς διεκδικούμε: 

επαναλειτουργία των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της Υγείας.

απόσυρση του Νομοσχεδίου των νέων φραγμών και της καταστολής! 

δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.


Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων, των εργαζομένων των μαθητών και των γονιών για μόρφωση, υγεία, δουλεία με δικαιώματα: 

- Τετάρτη 3/2 με τους συλλόγους φοιτητών, εργαζομένων και εκπαιδευτικών του Πανεπιστημίου στις  12:00 στο Μεταβατικό κτίριο,

- Πέμπτη 4/2 στις 12:00 συλλαλητήριο στην Περιφέρεια,

- Παρασκευή 5/2 συμμετέχουμε στη σύσκεψη των φοιτητικών Συλλόγων στις 18:00 στη μεγάλη αίθουσα της Ιατρικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]