ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

«Κοινό των Ηπειρωτών» Αίτημα για Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης

 


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

«Κοινό των Ηπειρωτών»

Προς τον 

Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

Κύριο Σταύρο Παργανά

Γιάννενα, 3 Φεβρουαρίου 2021

ΘΕΜΑ:«Συνεδρίαση Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης με θέματοναναπτυξιακό σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027και το 5ετές Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ 2021-2025)».

Κύριε Πρόεδρε – Αγαπητοί συνάδελφοι:

Από μηνός, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ περιόδου 2021-2027. Στα πλαίσια αυτής της διαβούλευσης επιλέχθηκε να ενημερωθούν το προηγούμενο διάστημα τα Επιμελητήρια, η ΠΕΔ και οι επικεφαλής των Περιφερειακών Παρατάξεων, από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. ΕΣΠΑ.

Είναι κοινός τόπος ότι η αναπτυξιακή προοπτική της Ηπείρου συνδέεται άρρηκτα και θα εξαρτηθεί από τον σχεδιασμό του Νέου Περ)κού Επιχειρησιακού Προγράμματος (νέο ΕΣΠΑ),ύψους τετρακοσίων εκατομμυρίων περίπου και μαζί με το πενταετές Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΠΑ) υπολογίζεται να υπερβούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ, στο σύνολο.Και τα δυο πολυετή προγράμματα θα σηματοδοτήσουν την ανάπτυξη της περιφέρειας μας σε βάθος πολλών χρόνων, αρκεί να υπακούουν σε έναν υπερκείμενο στρατηγικό σχεδιασμό που θα δίνει προοπτική στη βάσηιεραρχημένων αναγκών και υποδομώνπου θα συμφωνηθούν, όπως οι καιροί επιβάλουν και σε αυτό έχουμε υποχρέωση να ανταποκριθούμε όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι (Περιφέρεια, Δήμοι, Πανεπιστήμιο, Επιμελητήρια, Επιστημονικοί φορείς, πολιτικά κόμματα και συλλογικότητες της Ηπείρου). 

Πρόκειται για θέμα κορυφαίας σημασίας και είναι η ώρα να συνεδριάσει η Περ)κή Επιτροπή Διαβούλευσης, στην οποία προεδρεύετε και συγκροτήθηκε από το 2019, αλλά δεν έχει συνέλθει μέχρι σήμερα. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα είναι άρνησητης πραγματικότητας και των ευθυνών μας, διότι η διαβούλευση δεν μπορεί να εξαντλείται στην απλή ενημέρωση των φορέων και σε διαδικτυακέςπροτάσεις εκ μέρους των πολιτών. 

Επειδή η διαβούλευση ολοκληρώνεται στις 15 Φεβρουαρίου, προτείνουμε να συνεδριάσει η Επιτροπή την επόμενη ή την μεθεπόμενη εβδομάδα. Οι υποχρεώσεις των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου μπορούν να περιμένουν ή να τρέξουν παράλληλα.

Θυμίζω ότι, σας είχα απευθύνει αίτημα για συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, από τον περασμένο Ιούλιο και η συζήτηση εκκρεμεί. Η Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης μα δίνει την ευκαιρία για μια συμμετοχική και εξωστρεφή συζήτηση, αφού προηγήθηκε η ενημέρωση μας από τα στελέχη της Διαχειριστικής Επιτροπής.

Εκτιμώ οι λόγοι είναι σημαντικοί και θα συναινέσουν στην πρότασηο κος Περιφερειάρχης και οι επικεφαλής των Παρατάξεων για να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής.

Με εκτίμηση,Γιώργος Ζάψας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]