ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ιωάννινα:Κινητοποίηση για να επιστρέψουν οι φοιτητές στις κλινικές και τα εργαστήρια

 


Πραγματοποιήθηκε χθες  έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων της Ιατρικής και των Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών (ΒΕΤ) για την ανάγκη να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προκειμένου να επιστρέψουν οι φοιτητές στις κλινικές και τα εργαστήρια.


Οι φοιτητές ανέδειξαν πως εδώ και 1 χρόνο βιώνουν μια πρωτοφανή υποβάθμιση της ουσίας των σπουδών τους, καθώς βρίσκονται αποκομμένοι από το κλινικό και εργαστηριακό έργο και το φυσικό χώρο τους, δηλαδή το νοσοκομείο. Τόνισαν ότι η τηλεκπαίδευση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη βιωματική εκπαίδευση, την κλινική εξέταση και την πρακτική κατάκτηση της θεωρητικής γνώσης.


Κατήγγειλαν την κυβέρνηση, που όλο το προηγούμενο διάστημα αγνοεί τα αιτήματα για επιστροφή στις κλινικές των τεταρτοετών και πενταετών φοιτητών των Ιατρικών σχολών, όπως αυτά εκφράστηκαν από τους Φοιτητικούς Συλλόγους και τις επιτροπές ετών. Την ιδία στιγμή αντί να λάβει μέτρα για ασφαλή επιστροφή στις κλινικές και επαναλειτουργία των Σχολών δίνει 30 εκατομμύρια για τη συγκρότηση πανεπιστημιακής αστυνομίας, φέρνει διαγραφές φοιτητών και πειθαρχικά.


Οι φοιτητές απαιτούν:


Επιστροφή στις κλινικές με όλα τα ΜΑΠ δωρεάν.

Ένταξη στο σχέδιο εμβολιασμών των φοιτητών των κλινικών ετών κατά προτεραιότητα μαζί με τους υγειονομικούς. Επιτάχυνση του εμβολιασμού για τους εκτοετείς φοιτητές.

Μαζικά, τεστ ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όποτε χρειαστεί στους φοιτητές και τους εργαζόμενους σε πανεπιστήμιο και νοσοκομείο.

Καμία σκέψη για περαιτέρω αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα.

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να ανοίξουν ξανά με ασφάλεια οι σχολές μας στο εαρινό εξάμηνο.

Επίσης στηρίζουν τα δικαία αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών για ενίσχυση της δημόσιας Υγείας, όπως αυτά εκφράζονται από την ΟΕΝΓΕ και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συνδικαλιστές υγειονομικούς και απαιτούν να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις.


 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]