ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Τι απάντησε ο Κ.Καραμανλής για τα διόδια της Ιόνιας


Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο κ. Καραμανλής τόνισε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτή που προέβη στον εξορθολογισμό των διοδίων και στην διόρθωση των όποιων αδικιών υπήρχαν. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην διαλειτουργικότητα των διοδίων, όπου πλέον οι οδηγοί μπορούν να διέρχονται από όλα τα διόδια σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους χρησιμοποιώντας έναν μόνο πομποδέκτη, λέγοντας πως «δώσαμε λύση σε ένα φαινομενικά μικρό, αλλά ουσιαστικά σημαντικό θέμα, που άπτεται της καθημερινότητας των πολιτών». «Καινοτομήσαμε πράττοντας το αυτονόητο» δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην χιλιομετρική χρέωση που λειτουργεί ήδη στην Ολυμπία Οδό, βάση της οποίας οι οδηγοί χρεώνονται μόνο για το τμήμα του δρόμου που χρησιμοποιούν, ώστε να διορθωθεί μια και καλή ένα ζήτημα που θέτουν οι πολίτες εδώ και χρόνια και να γίνει πραγματικότητα ένα αίτημα που είναι κοινωνικά δίκαιο.


Μάλιστα, επισήμανε, ότι το 2017 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προκήρυξε έναν διεθνή διαγωνισμό «γονατογράφημα» με εξωπραγματικό προϋπολογισμό ύψους 400εκ. ευρώ για την εγκατάσταση των λεγομένων δορυφορικών διοδίων, χωρίς να έχει εξασφαλίσει την συναίνεση των παραχωρησιούχων και των τραπεζών. «Εμείς προχωράμε και σε πολύ λίγο καιρό θα είναι έτοιμος ο διαγωνισμός των ηλεκτρονικών διοδίων, αφού έρθουμε σε συνεννόηση με τις τράπεζες και τους παραχωρησιούχους» συμπλήρωσε ο κ. Καραμανλής.


Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπενθύμισε επίσης ότι μόλις είχε αναλάβει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρενέβη και απέτρεψε την αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό. Ανέφερε τέλος ότι με το βόρειο τμήμα του Ε65 θα υπάρχει ένας ανταγωνιστικός, εναλλακτικός, δρόμος σε σχέση με τη γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης.

ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]