Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα: «Ψηφίζουμε αλλά δεν ελπίζουμε»




«Ψηφίζουμε αλλά δεν ελπίζουμε». Με αυτή την φράση ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, έκλεισε την τοποθέτησή του στη συζήτηση για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2021 στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Νωρίτερα, ο κ. Μπέγκας επέκρινε την χαρακτηριστική καθυστέρηση με την οποία η δημοτική αρχή έφερε για έγκριση τον προϋπολογισμό για την τρέχουσα χρονιά, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία εκ μέρους της.

«Μην επικαλείστε την πανδημία ως δικαιολογία για τις δικές υστερήσεις. Σας δόθηκε η δυνατότητα ταχύρυθμων διαδικασιών τις οποίες σε άλλες περιπτώσεις, όπως η σκανδαλώδης ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη, την εκμεταλλευτήκατε. Μην επικαλείστε τη στάση της αντιπολίτευσης μιας και ο νόμος Θεοδωρικάκου σας έχει λύσει τα χέρια, ενώ και η κατά συντριπτική πλειοψηφία υπερψήφισης των εισηγήσεων σας, παρά την πλημμελή και πρόχειρη επεξεργασία των θεμάτων, δε σας επιτρέπει να κατηγορείτε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για ‘’παρακώληση του έργου σας’’», είπε αρχικά ο κ. Μπέγκας για να προσθέσει:

«Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχετε ακόμα επιδείξει τα πρέποντα αντανακλαστικά για τις συνθήκες  που ζούμε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ελάχιστες ενέργειες εκ μέρους σας για την ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία. Ακόμα και η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων από τους πολίτες που παρουσιάσατε πριν λίγες μέρες, κι αυτή με μεγάλη καθυστέρηση σύμφωνα μάλιστα και με τον πρώην αρμόδιο αντιδήμαρχο, έχει βρει ελάχιστη ανταπόκριση καθώς η διαδικασία υποβολής είναι πολύπλοκη».

Σε ότι αφορά  τις επιδόσεις της δημοτικής αρχής στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2020 ο κ. Μπέγκας επισήμανε πως τα στοιχεία των απορροφήσεων αλλά και οι απώλειες χρημάτων από το ΕΣΠΑ αποδεικνύουν την αναποτελεσματικότητά της.

«Τα απολογιστικά στοιχεία που μας παρουσιάστηκαν και το γεγονός ότι δεν έχετε καταφέρει ακόμα να ολοκληρώσετε το τεχνικό πρόγραμμα του 2019 αποκαλύπτουν την πραγματική εικόνα η οποία δεν είναι καθόλου κολακευτική για εσάς και σίγουρα απογοητευτική για τον τόπο και τους συνδημότες μας. Σε ότι αφορά το ΕΣΠΑ είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για την απώλεια εκατομμυρίων ευρώ από ενταγμένα έργα τα οποία λόγω της ακατανόητης εμμονής σας απέναντι σε ότι σας κληροδοτήσαμε ως δημοτική αρχή χάθηκαν ή έχουν καθυστερήσει επικίνδυνα. Ενδεικτικά αναφέρω το έργο της ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας και τον ποδηλατοπεζόδρομο (Πλατεία Μαβίλη – Πέραμα), ενώ αλλοίμονο αν η κωλυσιεργία σας θα αποδεχτεί τελικά μοιραία για την αναβάθμιση του τριτοβάθμιου βιολογικού καθαρισμού, ένα έργο για το οποίο από την πρώτη μέρα που αναλάβατε τη διοίκηση του δήμου σας είχαμε επιστήσει την προσοχή για τα στενά χρονικά όρια ολοκλήρωσης που έχει», σημείωσε ο κ. Μπέγκας.

Καταλήγοντας υπογράμμισε, η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» τον υπερψηφίζει τον προϋπολογισμό αναγκαστικά, χωρίς όμως να ελπίζει ότι θα αναστρέψει την αναποτελεσματικότητα που χαρακτηρίζει τη δημοτική αρχή σε όλους σχεδόν τους τομείς ευθύνης της.


***

Την κεντρική εισήγηση της παράταξης, η οποία επισυνάπτεται αυτούσια, έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Γιωτίτσας.


***

Παρέμβαση έκανε και η δημοτική σύμβουλος, Βασιλική Μέγα, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι θα ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό ως σοβαρή και υπεύθυνη παράταξη, άλλωστε είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος. Ωστόσο δεν μπορώ παρά να εκφράσω κι εγώ τις παρατηρήσεις μου αφού  στον προϋπολογισμό δεν υπάρχει όραμα αλλά η απόδειξη ότι η πυξίδα για τη δημοτική αρχή είναι «το βλέπουμε και κάνουμε». Κύριοι της δημοτικής αρχής, εμφανίζεστε ευχαριστημένοι με ότι κάνετε κι ας μην κάνετε τίποτε. Η εικόνα σας δεν εμπνέει, η καθημερινότητα υστερείται και η πόλη μοιάζει μίζερη και ξεχασμένη  αποπνέοντας θλίψη και απογοήτευση. Λυπάμαι γιατί δεν αφουγκράζεστε τη δυσαρέσκεια των πολιτών που 1,5 χρόνο τώρα σας ψάχνει. Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν. Ανοίξτε τα αυτά σας και αφήστε τους δογματισμούς σας για το καλό όλων μας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]