Ιωάννινα:Συνεχίζονται οι έρευνες για το αεροσκάφος Δεν επιβεβαιώθηκε η πληροφορία για το Δίκορφο

 



Δεν επιβεβαιώθηκαν τελικώς  οι πληροφορίες περί εντοπισμού τμημάτων του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους   στο Δίκορφο Κεντρικού Ζαγορίου .
Οπως είναι ήδη γνωστό το  μικρό αεροσκάφος με έναν 32χρονο Ιρακινό ξεκίνησε στις 11.20 το πρωί της περασμένης Κυριακής  από τον αερολιμένα της Κοζάνης με προορισμό τα Ιωάννινα όπου βάσει σχεδίου θα έκανε ένα πέρασμα πάνω από το αεροδρόμιο χωρίς να προσγειωθεί και θα επέστρεφε στην Κοζάνη .Το τελευταίο στίγμα του αναφέρεται στις 12.29 5 ναυτικά μίλια ΒΑ του αεροδρομίου των Ιωαννίνων.

Υπενθυμίζεται ότι  η  επιχείρηση Έρευνας – Διάσωσης  που  ξεκίνησε    σήμερα   για 4η συνεχόμενη  μέρα  νωρίς το πρωί  στον ορεινό όγκο της περιοχής Μηλιωτάδες ΒΑ του αεροδρομίου των Ιωαννίνων  έπειτα από  την πληροφορία που έδωσε  κυνηγός  επικεντρώθηκε στην περιοχή   του Δικόρφου  όπου παρά τις έρευνες δεν εντοπίστηκε  κάτι  και έτσι η πληροφορία που έδωσε  επώνυμα ο κυνηγός  , τον οποίο βρήκαν   οι υπεύθυνοι των ερευνών ,αποδείχθηκε  πως ήταν λανθασμένη .




Οι έρευνες συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση  και με σύμμαχο σήμερα τις καλές καιρικές συνθήκες ενώ σε αυτές συμμετέχουν 31 Πυροσβέστες με 13 οχήματα από την ΠΕΠΥΔ Ιωαννίνων καθώς και από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες: 1ος Π.Σ. Ιωαννίνων, Π.Υ. Άρτας, Π.Υ. Ηγουμενίτσας, Π.Κ. Μηλιωτάδων και Π.Κ. Μετσόβου,

 12 Πυροσβέστες με έξι (6) οχήματα των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης, 5ης και 8ης ΕΜΑΚ, καθώς και  Δύο (2) Πυροσβέστες με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα για έρευνα στα χιονοσκεπή σημεία της περιοχής.

Παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί:

ένα (1) E/Π Super Puma, ένα (1) E/Π Sikorsky (S-55), ένα (1) Α/Φ C-130 και ένα (1) Α/Φ CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας

 δυο (2) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του Ε.Σ.


 ισχυρή δύναμη της ΕΛΑΣ το ΕΚΑΒ και  εθελοντές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]