ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ταραντίλης:Από τον Απρίλιο η κατάσταση ως προς τη μεταδοτικότητα του ιού θα βελτιωθεί σημαντικά

 


Κανονικά συνεχίζεται ο εμβολιασμός για τις ηλικίες 75 ετών και άνω ,τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί ως τώρα καθώς και για τις ηλικίες 60 -64 ετών που εμβλολιάζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Oπως ανέφερε   νωρίτερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης,στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας με σοβαρά νοσήματα που διακρίνονται σύμφωνα με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σε 2 ομάδες.

Η πρώτη ομάδα χαρακτηρίζεται ως πολύ υψηλού κινδύνου νόσησης  από Covid-19 και θα  αρχίσει να εμβολιάζεται κάθετα ,χωρίς δηλαδή ηλικιακή κατηγοριοποίηση αμέσως μετά την ηλικιακή ομάδα 75-79 .

Η δεύτερη ομάδα χαρακτηρίζεται ως αυξημένου κινδύνου και θα αρχίσει να εμβολιάζεται μετά την ηλικιακή ομάδα 60-64 με σειρά προτεραιότητας που θα καθορίζεται με βάση την ηλικία .

Εκτιμάται   έτσι ότι με τον εμβολιασμό τόσο των μεγαλύτερων σε ηλικία πολιτών όσο και των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού θα αρχίσει από το Μάρτιο να μειώνεται ο κίνδυνος πίεσης στο ΕΣΥ και από τον Απρίλιο που θα είναι σύμμαχος και ο καιρός η κατάσταση ως προς τη μεταδοτικότητα του ιού θα βελτιωθεί σημαντικά ,ανέφερε ο κ.Ταραντίλης .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]