ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

ΝΤ Αρτας της ΑΔΕΔΥ :Καταγγελία για τον Δήμαρχο Αρταίων.....

 


Την Παρασκευή 26/2/2021 ο Δήμαρχος Αρταίων έδωσε συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Άρτας ( Αμβρακία FM 91,9 ) στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα της κινητικότητας όπως αυτή καθορίζεται από τον ν.4440/2016 (Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση), που όσο πάει και πετσοκόβεται.

Σε αυτό το δεκάλεπτο ο Δήμαρχος Αρταίων ήταν αποκαλυπτικός καθώς ανέφερε ότι:

1. Έκανε παρέμβαση στην Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Άρτας, όπως και στο Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου όπως είπε: « να μην πάρουν τον πρώτο» από την λίστα κατάταξης αλλά τον δεύτερο υπάλληλο, πράγμα που δεν περιγράφεται σε καμιά από τις διατάξεις του Ενιαίου Πλαισίου Κινητικότητας και ως εκ΄τούτου είναι και παντελώς παράνομο.

2. Στην ίδια κατεύθυνση μας είπε ότι «συνεννοήθηκε με τον Δήμαρχο Ζηρού» προκειμένου να πάει στην θέση αυτή υπάλληλος του Δήμου Ζηρού. «Συνεννοήσεις» μεταξύ Δημάρχων, Διευθυντών, Υπουργείων πάλι δεν ορίζει ο νομοθέτης.

3. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί να επιτρέψει σε ένα δικό του υπάλληλο, να πάει απέναντι σε άλλη υπηρεσία για να αράξει» ενώ συνέχισε λέγοντας ότι « ποιες είναι οι ανάγκες τις Μισθοδοσίας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας σε σχέση με το Λογιστήριο του Δήμου Αρταίων» κάνοντας αναφορά και σε «χαλαρές υπηρεσίες».

4. Ουσιαστικά προσέβαλε τον εργαζόμενο λέγοντας ότι «δεν είναι έντιμο ένας προϊστάμενος να φεύγει χωρίς να ειδοποιήσει» και ότι «τα θέλουν όλα: θέλουν να είναι και προϊστάμενοι, θέλουν να μπορούν και να φεύγουν με την κινητικότητα». Το ότι έχει κάνει ο υπάλληλος αίτημα στην κινητικότητα βέβαια ο Δήμος το γνωρίζει εξ΄αρχής, τουλάχιστον δυο μήνες μήνες πριν. Τώρα τι εννοεί ο Δήμαρχος να «ειδοποιήσει» θα πρέπει να μας το εξηγήσει όπως επίσης θα πρέπει να εξηγήσει και την διαδικασία επιλογής προϊσταμένων στον Δήμο του, που προφανώς δεν έχει καμιά σχέση με τις υπηρεσιακές κρίσεις αλλά είναι όλες απευθείας τοποθετήσεις με απόφαση Δημάρχου: όποιον θέλει κάνει προϊστάμενο, όποιον θέλει βγάζει από προϊστάμενο. Έτσι γίνεται άλλωστε στα Χαλιφάτα! Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι είναι ο δεύτερος προϊστάμενος υπηρεσίας του Δήμου, ο οποίος προκειμένου να φύγει από τον Δήμο, επιλέγει να πάει απλός υπάλληλος σε άλλη υπηρεσία και να έχει κατά μεγάλο ποσοστό μείωση μισθού, σε μια εποχή που μετράμε και τα ψιλά στο πορτοφόλι προκειμένου να ανταπεξέλθουμε.

5. Επίσης είπε ότι κατά την δική του άποψη όπως και πολλών άλλων Δημάρχων, «δεν νοείται κινητικότητα παρά μόνο από Δήμο σε Δήμο και για λόγους υγείας», οπότε έχουν κάνει παρεμβάσεις και ως ΚΕΔΕ, όχι μόνο στο Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό έτσι ώστε «ο νόμος της κινητικότητας να αλλάξει ή να μην ξαναβγεί ποτέ κινητικότητα».

Καταγγέλλουμε απερίφραστα τον συνάδελφο δημόσιο υπάλληλο, μηχανικό στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, κύριο Χρήστο Τσιρογιάννη, ο οποίος τυχαίνει να είναι Δήμαρχος αυτή την περίοδο, για όσα δήλωσε στην συνέντευξη αυτή και για όσα έκανε για την διαδικασία της κινητικότητας στον Δήμο του. 

Και τον ρωτάμε ευθέως: «Άραζε» και αυτός όταν υπηρετούσε στις υπηρεσίες της Περιφέρειας ή ήταν η εξαίρεση; Σε δυο χρόνια που τελειώσει η θητεία του ως Δήμαρχος, θα πάει να «αράξει» σε καμιά υπηρεσία του Δημοσίου ή θα δουλέψει εθελοντικά στο Δήμο Αρταίων; 

Όντας ο ίδιος δημόσιος υπάλληλος μέχρι πρότινος, το να δηλώνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι «αράζουν», οι δημόσιου υπάλληλοι υπεκφεύγουν της εργασίας και των ευθυνών τους, οι δημόσιοι υπάλληλοι των Δήμων «ανήκουν» στα αφεντικά τους: τους Δημάρχους, είναι βαθιά προσβλητικό πρώτα για τον ίδιο και μετά για όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου και όλους τους εργαζόμενους γενικά. Αυτό το παραμύθι είναι χιλιοειπωμένο και φθαρμένο πια και του προτείνουμε να βρει άλλους δράκους! 

Καταγγέλλουμε απερίφραστα όλες τις «παρεμβάσεις» του και «συνεννοήσεις» του, που ο ίδιος καθομολογεί δημόσια και οι οποίες είναι παντελώς παράτυπες και εκτός νομοθετικού πλαισίου του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την λογική: «εγώ θα αποφασίσω ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει», την λογική «εγώ θα αποφασίσω ποιος θα γίνει προϊστάμενος και ποιος όχι» που όπως φαίνεται επικρατεί στον Δήμο Αρταίων.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την προσπάθεια των Δημάρχων και της ΚΕΔΕ για επιστροφή στο παρελθόν, όπου η μετακίνηση από μια υπηρεσία σε μία άλλη των εργαζομένων, εξαρτιόταν από τη βούληση των Δημάρχων. Αυτή η εποχή πρέπει να περάσει ανεπιστρεπτί και γι’ αυτό δε θα πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή στις αντιλήψεις Δημάρχων που θεωρούν ότι αυτοί είναι υπεράνω των νόμων, των ΣΣΕ και των θεσμοθετημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η επιθυμία κάθε εργαζόμενου για μετακίνηση του σε άλλη υπηρεσία είναι δικαίωμα του. Άλλωστε ο νομοθέτης ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την μετακίνηση και προφανώς δεν «αποψιλώνει» υπηρεσίες! 

Καλούμε για εφαρμογή των διατάξεων του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας! Καλούμε για επέκταση του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας σε όλο το Δημόσιο και σε όλους τους κλάδους χωρίς καμιά εξαίρεση.

Καλούμε τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους! Να αγωνιστούν για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και μισθούς! Να αγωνιστούν για προσλήψεις προσωπικού! Να αγωνιστούν ενάντια στις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών του Δημοσίου και της εκχώρησης αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες! 

Άρτα, 28/2/2021

Για το Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας της ΑΔΕΔΥ

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας


Γεωργούσης Λεωνίδας Αμπελογιάννη Βάσω


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]